En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Ulvi bir gece

Kırıkkale İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, Murac Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Bu haber 345 kere okunmuş. 09.03.2021 Salı 18:33

MİRAC GECESİ MESAJI

Yaşar, “Bu gece münasebetiyle bütün camilerimizde Koronavirüsle mücadele kapsamında camilerde alınması gerekli tedbirler kapsamında akşam-yatsı namazı arası mevlid/Kur’an tilaveti programları icra edilecektir. Nur Camiinde ise İmam Hatip Murathan Önder, Müezzin Kayyım Yakup Öney ve Erdi Pekacar tarafından icra edilecek mevlid, Kur’an tilaveti ve ilahi/kaside içerikli “Miraç Kandili Özel Programı” tertip edilmiştir.

 

MİRAC PROGRAMI

Namaz öncesinde Miraç Gecesinin anlam ve önemi konusunda sohbet yapılacak. Bu geceyi camilerde ihya edecek vatandaşlarımızdan salgınla mücadelede alınması gerekli tedbirlere azami riayet etmelerini istirham ediyorum. Miraç, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’ in gecenin bir anında Mekke’deki Mescid-i Haram’dan Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya, oradan da göklere seyahat ettirildiği, Sidret-ül Münteha’ya ulaştırıldığı cennet ve cehennem ahvalinin gösterildiği mübarek gecenin adıdır.”

 

ULVİ BİR GECE

Miraç gecesi ulvi bir gecedir. Bu geceye mahsus bir ibadet yoktur. Ancak, bu mübarek geceyi gaet içerisinde geçirmemeli, ibadet ile Allah’a karşı şükran borçlarımızı ödemeliyiz. Namaz kılmalı, Kur’an okumalı ve Allah’tan afv ve bağış dilemeliyiz, çoluk çocuğumuza bu gecenin anlam ve önemini öğretmeliyiz. Çevremizdeki yoksullara ve kimsesiz çocuklara yardım ellerimizi uzatmalıyız. Annemizi, babamızı ve büyüklerimizi ziyaret edip ellerini öpmeli ve dualarını almalıyız. Ebediyete intikal etmiş olanlarımızı rahmetle anarak ruhlarını şad etmeliyiz. Dostlarımız ile tebrikleşmeli, sevgi ve saygı duygularımızı perçinlemeliyiz” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir