En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Ulu Önder’e saygı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 83'üncü yılında Kırıkkale'de büyük bir hüzünle anıldı.
Bu haber 215 kere okunmuş. 10.11.2021 Çarsamba 19:13

TÖREN YAPILDI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 83'üncü yılında Kırıkkale'de büyük bir hüzünle anıldı. Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, " Türk İstiklal Mücadelesinin Büyük Önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk' ü, ebediyete irtihalinin 83.yıl dönümünde saygıyla anıyoruz” dedi. Kırıkkale'de, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

 

SERGİ AÇILDI

Saat 09.05'te çalan siren eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu. Çelenk törenine, CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, siyasi partilerin temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde devam eden törende, Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerince hazırlanan "Atatürk" konulu resim sergisi gezildi. Tören, öğrencilerin Atatürk'ün sevdiği türküleri seslendirmesi ve "Mustafa Kemal Ülküsü" adlı drama gösterisiyle sona erdi.

 

VALİ’DEN MESAJ

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu törende yaptığı açıklamasında “Türk İstiklal Mücadelesinin Büyük Önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk' ü, ebediyete irtihalinin 83.yıl dönümünde saygıyla anıyoruz. Hayatını ülkesine ve milletine adayan Atatürk, ülkemizin içinde bulunduğu zor şartlara ve sınırlı imkanlara rağmen, milletinden aldığı güç ve destekle bağımsız ve millet egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna önderlik etmiştir.

 

ŞÜKRANLA ANIYORUZ

Türk milletine olan sarsılmaz inancı, siyasi ve askeri dehasıyla kurduğu Türkiye Cumhuriyeti yalnızca bir milletin geleceğini değil dünyanın tarihini değiştirmiş, özgür ve bağımsız yaşamak isteyen diğer milletlere de yol gösterici olmuştur. Atatürk’ün milletimizi müşterek bir ideal etrafında birleştirerek kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma konusundaki hedefine bugün de emin adımlarla ilerlemektedir. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını, canlarıyla bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir