En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Ücret tepkisi

Kırıkkale Eğitim Sen üyeleri, Cumhuriyet Meydanında basın açıklamasında bulundular.
Bu haber 199 kere okunmuş. 16.01.2022 Pazar 12:02

Kırıkkale Eğitim Sen üyeleri, Cumhuriyet Meydanında basın açıklamasında bulundular. Grup adına konuşma yapan Eğitim Sen Şube Başkanı Ayşe Avcı," Zamlar geri alınsın. İnsanca yaşayacak ücret istiyoruz''dedi.

 

 

AÇIKLAMADA BULUNDULAR

Ücretler konusunda açıklamada bulunan Eğitim Sen’ciler adına konuşma yapan Avcı, "Bin bir türlü zorluk içinde borçla harçla ayakta kalmaya çalışırken yeni yıla da gözlerimizi fahiş zamlarla açtık. Yılın daha ilk dakikalarında elektriğe, doğalgaza, akaryakıt ürünlerine, ulaşıma yapılan astronomik zamların şokunu atlatmadan her yanımız adeta zam kasırgası ile sarıldı.  Her alış verişte cebimizden çıkan para artarken poşetlerimiz küçüldükçe küçülüyor.

 

RAKAMLARI AÇIKLADI

TÜİK rakamları bile son 19 yılın en yüksek enflasyonunu gösteriyor. Ancak Çarşıya, pazara, mutfağa yansıyan zamlar yaşadığımız hayat pahalılığının TÜİK enflasyonun en az iki katı olduğunu gösteriyor.  Hem açlık hem de yoksulluk sınırı %55 arttı. Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 4 bin TL’yi, yoksulluk sınırı 13 bin TL’yi aştı. Halkın cebinden alınıp piyasaya sürülen milyarca dolarla döviz kuru 3-4 puan düşürüldü. Buna rağmen yılın başında 7,40 TL olan dolar kuru 13,5 TL üzerinde kalmaya devam etti. Biz insanca yaşamanın gereği olan ücret istiyoruz” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 6 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir