En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Türbeye ziyaret

Keskin İlçesi Kaymakamı Tunahan Çil, Haydardede Köyünde bulunan Haydar Sultan Türbesini ziyaret ederek, köy muhtarı ve türbe görevlilerinden bilgi aldı.
Bu haber 257 kere okunmuş. 11.10.2021 Pazartesi 18:07

Keskin İlçesi Kaymakamı Tunahan Çil, Haydardede Köyünde bulunan Haydar Sultan Türbesini ziyaret ederek, köy muhtarı ve türbe görevlilerinden bilgi aldı. Tarihi ve dini açıdan önemli bir yeri olan türbeye yapılan ziyarette Kaymakam Tunahan Çil türbeye gelen ziyaretçilerle sohbet etti.

 

 

TÜRBEDE İNCELEME YAPTI

Türbeyle ilgili bilgi verildi ve “Geç Roma ya da Erken Bizans dönemlerinde var olan bir manastır üzerine inşa edilen Haydar Sultan Külliyesi, cami, türbe, hazire, çeşme ve kuyudan oluşmaktadır. Yapılan onarımlarla asıl hüviyetini kaybeden külliyeden günümüze Deliler Kuyusu adı verilen kuyu ile iki adet kitabe kalmıştır. Deliler Kuyusu, caminin yanında etrafı duvarla çevrili avludadır. 50 santim çapında bir kuyu bileziği, onun altı ise 60x60 santimlik kare kuyu bulunmaktadır. Kuyu ağzı beton kaplamalarla yükseltilmiş olup zeminden derinliği 1,5 metre kadardır. Kuyu suyunun kükürtlü olması nedeniyle, su soğuk olmasına karşılık buhar çıkarmaktadır” açıklaması yapıldı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 7 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir