En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Türbe tamamlandı

Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesinde yer alan ve tarihi eskilere dayanan Ballı Baba Türbesi Vali Yunus Sezer’in yürüttüğü bir çalışma ile restore edildi. Türbe son hali ile ziyaretçiler için açık tutulmaya başladı.
Bu haber 515 kere okunmuş. 28.06.2019 Cuma 18:30

TÜRBE TAMAMLANDI

Kırıkkale’nin tarihinde önemli yere sahip olan isimlerden biri olan ve Balışeyh sınırları içinde yer alan Ballı Baba Türbesi’nin restorasyonu tamamlandı. Vali Yunus Sezer’in girişim ve çabaları ile türbenin restorasyonu gerçekleştirilirken, Cuma günü de il protokolünün katılımı ile türbe ziyaretçiler için açık tutulmaya başladı. Türbenin son halini görmek ve bilgi vermek amacıyla bir program gerçekleştirildi. Programa AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Vali Yunus Sezer, AK Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen, Balışeyh Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Çaykara ve diğer bazı isimlerle ilçe sakinleri katıldı.

 

DAĞDELEN BİLGİ VERDİ

Programa katılan heyet türbe ve çevre düzenlemesini inceledi, Ballı Baba için de dua etti. Türbenin durumu ve yürütülen çalışma konusunda bilgi veren AK Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen, “İlimizin ve Balışeyh İlçemizin manevi ikliminde önemli yeri olan Ballı Baba’nın Türbesi, değerli büyüğümüzün adına yakışır mütevazilikte restore edilerek, ziyarete açıldı. Bu sürecin startını veren ve her aşamasını bizzat takip eden Kırıkkale Valimiz Sayın Yunus Sezer’e teşekkür ediyoruz” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir