En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Tebdili kıyafet geziyor

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, tebdili kıyafet uygulayarak öğrencilerin sorunlarıyla yakından ilgileniyor.
Bu haber 430 kere okunmuş. 25.11.2019 Pazartesi 17:33

ZAMAN ZAMAN BUNU YAPIYOR

Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, "Üniversitede okuyanları öğrencileri kendi evladı olarak gördüğünü açıklayan Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, "Zaman zaman tebdili kıyafet uygulayarak öğrencilerin içine giriyorum. Sorunlarını birebir dinliyorum. Onlara zarar gelmesi bana zarar gelmesi demektir.  Bu duruma öğrencilerimiz önce şaşırıyor, sonra mutlu oluyorlar. Bizim bölgemiz olmamasına rağmen Yenişehir'de kafeler çevresi alanlarda uyuşturucu madde kullanıldığına dair söylentiler çıkıyor. Polis ve jandarma güçlerimiz çok sıkı denetimler yapıyor. Bizim öğrencilerden hiç birinde uyuşturucu madde kullandığına dair bir bulguya rastlanmadı. Kullanan varsa bile dışarıdan geliyorlar. Emniyet güçlerimiz buna anında müdahale ediyor. Ayrıca öğrencilerin Kırıkkale merkeze gitmediği söyleniyor. Yapılan tespitlerimize göre 41 bin öğrenciden 3 bin 500 Ankara'ya gidip geliyor. 15 bin öğrencimiz ise Kırıkkale merkezde ikamet ediyor. Geri kalan ise, yurtlarda yada özel kurumlarda kalıyor. Yani Kırıkkale ekonomisine katkı sağlıyor” dedi.

 

ŞEHİRDEN AYRI OLAMAZ

Kırıkkale'ye kendi ev gördüğünü açıklayan Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, "Burada yıllarım geçti. Kırıkkale çok seviyorum. Kırıkkale ile üniversitenin bütünleşmesi için çalışmalarım devam ediyor.  Çalışmalarımızı şehirden ayrı yapmıyoruz. Makine Kimya Endüstrisi Fabrikalarıyla birebir görüşüyoruz. İl Halk Eğitim Merkezi ile çalışmalarımız oldu.  Engelliler ve yaşlılara yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Şehirden ayrı bir üniversite düşünemiyorum” dedi.

 

VİZYONUNU AÇIKLADI

Aslan, üniversitenin misyon ve vizyonunu şu şekilde açıkladı: "Nitelikli eğitim ve özgün araştırmalarında kaliteyi sürekli iyileştiren;   bilimsel faaliyetleri ve topluma hizmeti ile ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan seçkin bir üniversite olmaktır. Yüksek nitelikli akademik programları ile sorun çözen, insani değerlere saygılı, bilgi üreten  ve  ürettiği  bilgiyi  hayata  dönüştürerek  toplumun  yaşam  boyu  eğitim  ve  gelişme sürecine katkıda bulunan bireyler yetiştirmek; bilim ve teknolojiden sanat ve spora kadar uzanan geniş bir yelpazede özgün araştırmalar yapmak; bölgenin ve ülkenin kalkınmasına yönelik gereksinimleri ulusal ve uluslararası düzeyde karşılamaktır."

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 10 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir