En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Tarım öğreniyorlar

Obaköy projesi kapsamında Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koordinasyonunda kurulan “Çocuk Tarım Akademisi” misafirlerini ağırlamaya başladı.
Bu haber 357 kere okunmuş. 08.06.2021 Salı 18:52

GÜZEL BİR ÇALIŞMA

Çocuklara tarımı; toprakla buluşturup, eğlendirerek sevdirmeyi amaçlayan çocuk tarım akademisinde öncelikli olarak ilkokul çağındaki çocuklara ve özel eğitim ihtiyacı duyan çocuklara hizmet verilecek. Çocuk tarım akademisinde uygulamalı ve teorik olarak planlanan eğitimler İl Müdürlüğü Ziraat Mühendislerinden oluşan uzman bir ekip tarafından verilecek. Faaliyetine Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz ve Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi’nin de katılımıyla, iki okulun öğrencilerini misafir ederek başlayan Çocuk Tarım Akademisinde çocuklar eğlenerek öğrendikleri tarım ve doğayla iç içe bir gün geçirdi. Eğitmenlerin gözetiminde çocuklar fide dikimi, tohum ekimi, yabancı ot mücadelesi gibi etkinlikler gerçekleştirdi.

 

TARIM ÖĞRETİLİYOR

Çocuklar ile yakından ilgilenen ve Çocuk Tarım Akademisi bünyesinde kurulan çilek bahçesinden toplanan çilekleri ikram eden İl Müdürü Yılmaz, “Çocuklarımız geleceğimiz ve geleceğin var olması için tarım olmazsa olmazımız. Bu bilinç ve Sayın Valimizin bu konudaki destekleri bizleri çocuk tarım akademisi için daha büyük bir inanç ve fedakârlıkla çalışmaya itiyor. Burada çocuklarımız doğanın ve doğanın bize hediyesi olan tarımın anlamını yaşayarak öğrenecek. Bu şekilde çocuklarımız sofralarında tükettikleri gıdaların üretim safahatını da öğrenmiş olacaklar” şeklinde konuştu.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 8 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir