En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Sürücülere uyarılar

Şoförler ve Otomobilciler esnaf odası Başkanı Cemil Bora yapmış olduğu yazılı açıklamada kış mevsiminde alınacak trafik tedbirlerine dikkat çekerek şoförlere dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.
Bu haber 370 kere okunmuş. 14.11.2019 Perşembe 15:36

ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR YAPTI

 Bora yaptığı açıklamada Tedbirlerin alınması şart diyerek “Kış mevsiminin başlaması ile birlikte  oluşacak yağmur, tipi, kar yağışı, sis, buzlanma gibi olumsuz hava ve yol koşulları sürücülerin görüş mesafelerini azaltmakta, araçların fren mesafesini artırmakta ve buna paralel olarak da trafik güvenliğini olumsuz yönde etkilemektedir. Bu nedenle karayolu ulaşımında yaşanacak olumsuz hava ve yol koşulları dikkate alınarak,vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması ile huzur ve güven içinde seyahat edebilmelerini temin edebilmek amacıyla bazı tedbirlerin alınması mutlaka şarttır” dedi. Araçlarda gerekli teçhizatların bulundurulmasını teknik yönden bir eksiklik olmamasına dikkat edilmesi gerektiğini bildiren Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Cemil Bora “mevsim şartlarına göre teçhizat ve avadanlıkları zincir,takoz,çekme halatı, özellikle kar tipi kışlık lastiklerin takılmasını ve reflektörlerin mutlaka araçlarda bulundurmalarını, ani fren yapmamalarını daha yavaş ve dikkatli seyahat etmeleri konusunda tüm şoför esnafının uyması gerekir.

 

HAYIRLI YOLCULUKLAR

Ayrıca yük ve yolcu taşıyan tüm ticari araçlarda Kış Lastiklerinin takılması zorunlu hale geldiğinden 1 ARALIK 2019 tarihinde uygulama başlayacaktır. Araçların denetimi, Bakanlığın yetkilendirdiği personelin yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının sınır kapılarındaki birimleri ve belediyelerin denetim birimleri tarafından yapılacaktır. Kış lastiklerini takmayan araçların şoförlerine para cezası uygulanacaktır diyerek tüm şoförlerimize kazasız belasız hayırlı yolculuklar diliyorum” diye konuştu.

 

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir