En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Sosyalfest protokolü

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan’ı makamında ziyaret etti.
Bu haber 85 kere okunmuş. 19.12.2023 Salı 19:13

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Kırıkkale Üniversitesi ile Karabük Üniversitesi arasında Sosyal Bilimler Festivali (SOSYALFEST) Kurumsal Paydaş İş Birliği Protokolü imzalandı.

 

PROTOKOL İMZALADILAR

İki üniversite arasında yapılabilecek ortak çalışmaların görüşüldüğü ziyarette, Kırıkkale Üniversitesi ile Karabük Üniversitesi arasında Sosyal Bilimler Festivali (SOSYALFEST) Kurumsal Paydaş İş Birliği Protokolü imzalandı. Protokol kapsamında Kırıkkale Üniversitesi, Karabük Üniversitesi öncülüğünde yapılan, sosyal bilimler alanında Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası festivali olan SOSYALFEST’e kurumsal paydaş olarak destek sağlayacak. Destekleri dolayısıyla Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan’a teşekkür eden Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Türkiye Yüzyılı İçin Harekete Geç, SOSYALFEST ile Gelişime Öncülük Et” sloganıyla çıktıkları yolda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği “Türkiye Yüzyılı” vizyonunda sosyal bilimlerin önemli bir rolü olduğunu vurguladı. Rektör Kırışık, SOSYALFEST ile sosyal bilimler alanında yapılacak çalışmaların ve üretilen modellerin, kültürden sanata, gastronomiden sosyal politikalara kadar geniş bir yelpazede tanıtılmasının hedeflendiğini dile getirdi.

 

BİLGİ VERİLDİ

Karabük Üniversitesi Rektörü Kırışık’a ve projede emeği geçenlere teşekkür eden Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, “Ülkemizi her alanda dünyada lider konuma taşıma gayreti bizleri Türkiye Yüzyılı vizyonunda bir araya getiriyor. Teknoloji alanında TEKNOFEST’in sağladığı gibi, SOSYALFEST’in de sosyal bilimleri ve onun farklı alanlarını, sosyal bilimlerin günümüzü ve geleceği etkileyen yönlerini, farklı bilimsel disiplinlerle bağlantısını gençlerimize tanıtarak, gençlerimizin dünyaya ve olaylara farklı açılardan bakmasına katkı sağlayacağını düşünüyorum. Öğrencilerimizi de projeleriyle SOSYALFEST yarışmalarında ve etkinliklerinde görmek isteriz.

 

NELER YAPILACAK?

Bu gibi etkinlikler hedef belirleme, proje yazma ve uygulama, plan yapma, plana uyma, sorumluluk üstlenme, takım halinde hareket etme ve problemlere pratik çözümler üretme gibi öğrencilerimizin kariyerlerine katkı sağlayacak tecrübeler yaşama fırsatı da sunuyor. Ülkemize ve gençlerimize katkı sağlayacak, alanında ilk olan böyle bir projede kurumsal paydaş olarak yer almaktan gurur duyduğumuzu ve en iyi şekilde destek sağlayacağımızı belirtmek isterim” dedi. Üniversite, lise ve ortaokul düzeyinde yarışmaların düzenleneceği SOSYALFEST’te sosyal modellerin tanıtımına, yerel kültürel değerlerin paylaşımına hizmet edecek çeşitli etkinlikler ile atölye çalışmaları ve söyleşiler düzenlenecek. SOSYALFEST, 2-4 Mart 2024 tarihlerinde Karabük’te yapılacak.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir