En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Soru önergesi verdi

Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına MKE ile ilgili 2 soru önergesi verdiklerini belirtti.
Bu haber 847 kere okunmuş. 04.12.2018 Salı 08:54

AİLELERİNİ RAHATSIZ EDİYOR

Önal yaptığı açıklamada " Sanayi kenti olarak kurulan Kırıkkale ilimizin ekonomisinde Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu önemli rol oynamaktadır.  Özellikle üretim sektöründe gücü elinde bulundurabilecek kapasiteye ve rekabet gücüne sahip bir kurum iken dışa bağımlı bir kurum haline getirilmesi bu kente yapılan en büyük haksızlıktır. Her ailenin ekmek yediği bu tesislerin özelleştirilmesi yada özerkleştirilmesi konusunda tartışmalar hem çalışanları hem de ailelerini rahatsız etmektedir.''dedi.

 

KADROYA ALACAKSINIZ

Önal, "Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu üzerinde dolaşan karabulutların kaldırılması lazımdır. Bunun içinde devlet yetkilileri KİT’lere yapılan yanlış ve tutarsız uygulamalarından vazgeçmelidir. Yüzlerce ailenin kaderi ile oynamamalıdır.  Yarınından endişe duyan çalışanların kendilerini güvende hissetmesi gerekmektedir.  Milli ekonomimize ve ilimiz ekonomisine katkıda bulunan çalışanların bir kısmının taşeron olduğunu hepimiz biliyoruz. TBMM’de sürekli dile getiriyorum. Soru önergeleri yaptık “KİT’lerde çalışan taşeronları ne zaman kadroya alacaksınız” diye sorduk.''dedi.

 

BİZDE BUNA SAHİP ÇIKACAĞIZ

"Ancak iktidar sahipleri sorularımıza cevap dahi vermiyorlar. Ekonomiye, üretime, emeği ile alın teri ile katkıda bulunan bu insanları görmezden gelemezler, gelmemeliler. Soracağız tekrar tekrar soracağız ta ki cevap alana kadar. Çünkü bu kentte işçilerin alın teri var emeği var. Bizde buna sahip çıkacağız.  Bu sebeple Milli Savunma Bakanı Hulusi AKAR tarafından cevaplanması istemiyle iki adet Yazılı Soru Önergesi verdim. Cevapları geldiğinde kamuoyu ile paylaşılacaktır'' dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir