En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Solunum cihazı üretti

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) tarafından üretilen Sahra mekanik solunum cihazını inceleyerek...
Bu haber 2626 kere okunmuş. 18.04.2020 Cumartesi 12:18

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) tarafından üretilen Sahra mekanik solunum cihazını inceleyerek, Bakan Yardımcısı Muhsin Dere ve MKEK Genel Müdürü Yasin Akdere'den cihaza ve çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

 

 

MKE ÜRETİM YAPTI

Bakan Akar, Türkiye'nin Koronavirüs salgını ile amansız bir mücadele yürüttüğünü belirtti. Milli Savunma Bakanlığının da bu mücadele üzerine düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştığını dile getiren Bakan Akar, "Bu mücadelede başarılı olmak için yapılması gereken ne varsa hepsini yaptık, yapmaya devam ediyoruz" diye konuştu.Millî Savunma Bakanlığının yeteneklerini geliştirerek koruyucu sağlık malzemesi üretiminde önemli adımlar attıklarını ifade eden Bakan Akar, şunları söyledi:

 

BİLGİ VERİLDİ

"Maske, tulum, dezenfektan üretimi devam ediyor. Üretim kapasitemizi her geçen gün daha da artırıyoruz. Silahlı Kuvvetlerimizin, Sağlık Bakanlığı aracılığıyla da halkımızın ihtiyacını karşılamayı sürdürüyoruz. Diğer taraftan dost ve müttefik ülkelerin de ihtiyacını karşılamak için Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda gerekli tedbirleri almaya devam ediyoruz. Bu arada tasarımı ve üretimi tamamen yerli ve milli olan Sahra mekanik solunum cihazını da üretmiş bulunuyoruz. Bu bir prototip. Önümüzdeki günlerde arkadaşlarımız bunları geliştirecek. Sağlık Bakanlığındaki ilgili birimler ve diğer birimler tarafından bunların onaylanma süreci var. Bunun olabildiğince hızlandırmak suretiyle bunun seri üretimini gerçekleştireceğiz. "Sahra'nın dünyadaki benzerlerine oranla çok daha ucuza mal edildiğini vurgulayan Bakan Akar, "Hedefimiz haftada 500 adet mekanik solunum cihazı üretmektir" diye konuştu. Yüzde 100 yerli ve milli olarak üretilen cihazın tasarımında ve üretiminde emeği geçenleri tebrik eden Bakan Akar, "Bir taraftan Silahlı Kuvvetlerinin, diğer taraftan da değerli halkımızın ihtiyaçlarını karşılamak bakımından Sağlık Bakanlığı ile koordineli olarak bu faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 4 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir