En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Sıla-ı rahim yapıldı

Pandemi dolayısıyla birkaç yıldır yapılamayan Kırıkkale Dulkadiroğulları (Erkoçlar) Derneğinin geleneksel hale getirdiği Sıla-i rahim ve Aşık Serdai’yi Anma şenliğinin 21’ircisi gerçekleştirildi.
Bu haber 169 kere okunmuş. 05.09.2022 Pazartesi 18:37

Pandemi dolayısıyla birkaç yıldır yapılamayan Kırıkkale Dulkadiroğulları (Erkoçlar) Derneğinin geleneksel hale getirdiği Sıla-i rahim ve Aşık Serdai’yi Anma şenliğinin 21’ircisi gerçekleştirildi. Gazibeyli köyündeki mezarlık ziyaretiyle başlayan ve Denek Dağı keklik Kayası mevkiindeki ana programla devam eden şenlikte tam anlamıyla kaynaşmaya sahne oldu.

 

 

SILA-İ RAHİM BULUŞMASI

Kırıkkale’nin en aktif derneklerinden birisi olan Kırıkkale Dulkadiroğulları(Erkoçlar) Kültür, Sanat, Tarih, Turizm, Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Derneği, Sıla-i Rahim ve AşıkSerda-i’yi anma şenliği yapıldı. Bu yıl 21’incisi gerçekleştirilen şenlik her zaman olduğu gibi bu yılda akrabalar arasındaki kaynaşmaya, birlik ve beraberliği pekiştirilmesine sahne oldu. Şenlikte Erkoç ailesinin gençleri birbiriyle tanışma, büyükleriyle helalleşme imkanı bulurken, mezarlık ziyaretiyle atalarını yad etti. Denek Dağı keklik kayası mevkiinde devam eden şenlik saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlarken, oyunlar oynandı halaylar çekildi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 1 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir