En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Şiddet protesto edildi

Kırıkkale'de eğitim sendikaları, Gündoğdu Manas İlkokulu öğretmeni Yüksel Kuzucu'nun bıçakla yaralanmasını kınadı.
Bu haber 563 kere okunmuş. 12.02.2019 Salı 10:10

TEPKİ GÖSTERİLDİ

Kırıkkale'de eğitim sendikaları, Gündoğdu Manas İlkokulu öğretmeni Yüksel Kuzucu'nun bıçakla yaralanmasını kınadı. Okul bahçesinde toplanan Eğitim-Bir-Sen, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş sendikalarının üyeleri, Kuzucu'ya yönelik şiddete tepki gösterdi. Grup adına basın açıklamasını okuyan Türk Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yücel Karabacak, öğretmene şiddet olaylarının artık sıradanlaştığını, üçüncü sayfa haberleri arasına girdiğini, bu durumun son derece üzüntü verici olduğunu söyledi.

 

AÇIKLAMA YAPILDI

Öğretmenlere şiddet vakalarının, eğitim hayatının hayati problemlerinden biri haline dönüştüğünü ileri süren Karabacak, şunları kaydetti: "Bu acı vakaların sonuncusu da 7 Şubat'ta Kırıkkale'de gerçekleşti. Gündoğdu Manas İlkokulu sınıf öğretmeni Yüksel Kuzucu, bir kadın veli tarafından okul bahçesinde çirkin saldırıya uğramış, acımasızca darbedilmiş hatta canına kast edilmiştir. Öğretmenimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, acil şifalar diliyoruz. Şiddeti, nefretle kınıyor, reddediyor ve telin ediyoruz. Cezai yaptırımın uygulanması için hukuki ve yasal süreçlerin sendikalarca hassasiyetle takip edileceğinin bilinmesini istiyoruz. Öğretmene şiddet konusunda bütün eğitim çalışanlarının yek vücut şekilde dimdik ayakta olduğunu tüm Kırıkkale ve Türkiye kamuoyuna ilan ediyoruz."

 

TEPKİ AÇIKLAMASI

Sınıf öğretmeni Kuzucu da "Sadece bana değil, herhangi bir öğretmene böyle bir şey yapılması çok kötü. Çok üzgünüm. Olmasa iyiydi. Şikayetçi oldum çünkü kadınla benim hiçbir alakam yok. Veliyi tanımıyorum bile." dedi. Basın açıklamasına, MHP Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Serdar Yarar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, sendika temsilcileri, öğrenciler ve veliler katıldı. Gündoğdu Manas İlkokulu sınıf öğretmeni Kuzucu, 7 Şubat'ta okulun bahçesinde öğrenci velisi Mehtap Ö. tarafından bıçaklanmış ve hastaneye kaldırılmıştı. Gözaltına alınan ve daha sonra adliyeye sevk edilen Mehtap Ö, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe adli kontrol şartıyla salıverilmişti.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir