En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Senato toplantısı

Kırıkkale Üniversitesinin düzenlediği, Bölüm başkanlarının da katılımıyla yapılan Genişletilmiş Senato Toplantısında 2022 yılı değerlendirildi ve 2023 yılının hedef ve planları konuşuldu.
Bu haber 67 kere okunmuş. 02.01.2023 Pazartesi 18:12

SENATO TOPLANTISI

Toplantı, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuray Bayar Muluk’un “YÖKAK Gösterge Raporu ve YÖK İzleme ve Değerlendirme Kriterleri” konulu sunumu ile başladı. Muluk, konu ile ilgili bugüne kadar yapılan çalışmaları anlattı. Rektör Ersan Aslan, 2022 yılının genel değerlendirmesini yaparken Üniversite’nin uluslararası sıralama kuruluşları tarafından değerlendirmeye alındığını ve ilk defa UI GreenMetric ve Times Higher Education (THE) da sıralamaya girdiğini belirtti. Rektörümüz, Üniversitemizin daha üst sıralara yükselebilmesi için araştırma, yayın, kalite ve paydaşlarla işbirliği çalışmalarına önem verilmesi gerektiğini vurguladı.

 

ÇALIŞMALAR ANLATILDI

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yılmaz, “Bu seneyi çok başarılı bir çalışma ile kapatıyoruz: ‘Kırıkkale 2053-Arama Konferansı’. Bugüne kadar hiçbir Üniversitenin yapmadığı bir çalışmayı yaptık. Kırıkkale ilinin 2053 yılını hayal ettirdik. 35 hocamızın moderatör ve raportör olarak yer aldığı, 17 konu başlığında oluşturulan çalışma gruplarında şehrimizin bütün sektörlerinden temsilcilerle yapılan çalışma sonucunda yaklaşık 500 sayfalık elimde tuttuğum bu kitap, bu rapor ortaya çıktı” dedi ve raporun içeriği konusunda bilgiler verdi. Prof. Dr. Erol Yılmaz konuşmasında, 6-7 Mart 2023 tarihinde Erciyes Üniversitesi ev sahipliğinde yapılacak Orta Anadolu Kariyer Fuarı (ORA-KAF 23) hazırlık çalışmalarına da değindi.

 

ÖNERİLER NOT ALINDI

Rektör Yardımcısı Yılmaz 2022 yılını değerlendirirken, eğitim ve öğretime, toplumsal katkıya büyük efor sarf edildiğini, Üniversitenin personelinin Üniversite dışı mali kaynaklı projeler almalarını teşvik ederken; BAP projelerinde de ciddi artışlar olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Mehmet Başalan, 2023 yılında da proje çeşitliliğinin ve bütçelerinin artacağına inandığını belirtti. Toplantı, Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Başalan ve Prof. Dr. Erol Yılmaz’ın katılımcıların sorularını cevaplandırması, talep ve önerilerin alınması ile sona erdi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir