En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Şehrimize müze yapılmalı

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın teklifiyle Merkez Endüstri Meslek Lisesi etrafındaki eski atölyelerin yıkarak okul binasının...
Bu haber 442 kere okunmuş. 20.09.2019 Cuma 15:53

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın teklifiyle Merkez Endüstri Meslek Lisesi etrafındaki eski atölyelerin yıkarak okul binasının Etnografya Müzesine dönüştürülmesi projesine bir destekte Milli İrade Platformu adı altındaki sivil toplum kuruluş temsilcilerinden geldi.

 

 

BİR ARAYA GELDİLER

Açıklama yapan Kırıkkale Büyük Anadolu Spor Kulüp Başkanı Ali Rıza Koçoğlu, “Bilindiği üzere Kırıkkale’miz de şehir müzesi bulunmuyor.” dedi. Koçoğlu, “Türkiye genelinde müze olmayan S ilden biri olarak bilinen Kırıkkale'de, hali hazırda ki silah müzesi MKE Genel Müdürlüğümden alınan izinler doğrultusunda ziyaretçi kabul ediyor. Bunun yanış ıra ilimizde çıkarılan tarihi eserler, yine müze olmaması sebebiyle başka illerde sergileniyor. Kırıkkale Valiliği ve Kırıkkale Belediyesinin bu eksikliği gidermek adına yaptığı çalışmalara. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde ki bazı öğretmenlerin karşı çıkması ilimizin gerek sosyal gerekse de kültürel gelişimine engel olmaktadır.”

 

BİNA AÇIKLAMASI YAPILDI

“Meslek lisesinin yıkılmayacak olan taş binasının akıbeti Vali Bey'i biraz üzmüş. Yerel Basından Öğrendiğimize göre konu şu şekilde; Milli Eğitim Bakanlığı taş binanın okul olarak kalmasından yana. Buna sebepte orada ki öğretmenler. Bir kısım öğretmen, Yahşihan'da ki yeni yapılan okula gitmemek için, okullarım vermek istemiyorlar. Bu konuda sürekli Bakanlığa yazı yazıyorlar. Orada kendilerine destek olan birkaç yönetici bulmuşlar. Bakanlıkta öğretmenlerden yana tavır alıp binayı devretmemek niyetinde. Valimiz ve Belediye Başkanımız ise binanın bir şehir müzesi olmasını istiyor.”

 

BİR AN ÖNCE OLMALI

“Hatta Belediye Başkanımızın, seçim döneminde de vaat ettiği projelerinden biride Kırıkkale’ye Müze Yapılmasıydı. Silaha adım veren şehir olması ve Türkiye'de ilk ve tek Silah Organize Sanayi Bölgesinin ilimizde olmasından dolayı bu tarihi binanın şehrimize ismine yakışır bir MÜZE olmasını canı gönülden destekliyoruz. Kırıkkaleli STK'lar olarak çocuklarımıza daha güzel bir şehir, daha çok sosyal alanlar ve daha güzel yarınlar Bırakmak adına; Sayın Valimiz ve Sayın Belediye Başkanımızın müze projelerini destekliyor ve Kırıkkaleliler olarak bir an önce hayata geçirilmesini arzuluyoruz” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 4 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir