En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Resepsiyonda buluştular

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 95 inci Yıldönümü kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Resepsiyonu düzenlendi. Kırıkkale Valiliği tarafından Polis Evi'nde düzenlenen resepsiyona katılan konukları, Kırıkkale Valisi Dr.M.İlker Haktankaçmaz kapıda karşıladı.
Bu haber 876 kere okunmuş. 31.10.2018 Çarsamba 14:19

RESEPSİYON DÜZENLENDİ

 Konukların salona alınmasının ardından resepsiyona teşriflerinden dolayı davetlilere teşekkür eden ve Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Vali Haktankaçmaz, konuklarını selamlayarak başladığı konuşmasında, “Bugün Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. Yıldönümünü kutluyoruz. Cumhuriyetin kuruluşu esasında; bu devletin kuruluşu, devletin tapu senedi demek. Kurtuluş Savaşında ecdadımız nasıl omuz omuza geldiyse, nasıl bir araya geldiyse bugün bizlerde kardeşlik ruhu içerisinde bir aradayız. Türkiye’nin etrafı ateş çemberindeyken bir dayanışma içerisindeyiz, bütün zorluklara karşı birlik içerisindeyiz. Bu birlik ve beraberlik devam ettiği müddetçe, inşallah 29 Ekim 1923’de yakılan o özgürlük ateşi, o hürriyet ateşi kıyamete kadar yanacaktır.

 

GAZİLERDEN HELALLİK İSTEDİ

Bizler tabi bu topraklar üzerinde yaşayabiliyorsak Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne kadar verdiğimiz şehitlerimiz, gazilerimiz sayesinde bu topraklarda yaşayabiliyoruz. Bu vesileyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu, Cumhuriyetimizin banisi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, ebediyete göç eden gazilerimizi rahmetle, minnetle, şükranla yâd ediyorum. Hayatta olan gazilerimize de sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” dedi. Vali Haktankaçmaz konuşmasının son bölümünde, görevinin sona erecek olması nedeniyle şehit yakınları ve gazilerden helallik istedi.

 

 VALİ HAKTANKAÇMAZ TESELLİ ETTİ

Daha sonra, Belediye Başkanı ve Garnizon Komutanı ile birlikte masaları gezerek konukları ile yakından ilgilendi.Vali Haktankaçmaz, şehit aileleri ve gazilerin masalarını da ziyaret ederek onlarla helalleşti. Şehit yakınları ve gaziler de, görev yaptığı süre içerisinde kendilerine gösterdiği yakın ve sıcak ilgiden dolayı Vali Haktankaçmaz’a teşekkür ederken, bu esnada göz yaşlarına hakim olamayan şehit yakınlarını Vali Haktankaçmaz teselli etti. Resepsiyonda, Kırıkkale Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi müzik topluluğu ’da enstrümanları ile müzik dinletisi sundu.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 8 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir