En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Öğretmenin sorunu çok

Türk Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Başkanlığı tarafından istişare toplantısı gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan genel başkan Talip Geylan, öğretmenlerin çözüm bekleyen sorunlarının olduğunu dile getirdi.
Bu haber 521 kere okunmuş. 24.02.2020 Pazartesi 13:14

TOPLANTI YAPTILAR

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan Kırıkkale Şubesinin düzenlediği ve Öğretmen Evi’nde gerçekleştirilen istişare toplantısına katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını yapan şube başkanı Yücel Karabacak, Türk Eğitim-Sen’in vizyon ve misyonları doğrultusunda üyelerinin haklarını korunması anlamında önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade etti.

 

KALICI ÇÖZÜMLER OLMALI

Kırıkkale şubesi olarak üzerlerine düşen her görevi yerine getirdiklerini dile getiren Karabacak, eğitim camiasında çeşitli sorunların olduğunu ve bu sorunların çözüm bulmadan giderek arttığını ifade etti. Eğitim camiasında başarı elde etmek için sorunların çözüme kavuşturulması gerektiğine vurgu yapan Karabacak, “Eğitim anlamında ülke olarak nerelerde olduğumuzu hepimiz biliyoruz. Bu kapsamda yarınlarımızı emanet ettiğimiz saygıdeğer öğretmenlerimizin de sorunlarına kalıcı çözümler getirilmelidir” dedi.

 

ATAMA BEKLEYENLER VAR

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un 20 bin ek atama yapılacağına dair açıklamasını değerlendirdi. Geylan, Bakan Selçuk’a öğretmen ihtiyacı ve atama bekleyen öğretmenlerin talepleri konusunda gösterdiği hassasiyet dolayısıyla teşekkür etti. Ancak bu açıklamaya dair çekinceleri de bulunduğunu belirten Geylan, Sayın Bakan’ın açıklamalarından ek 20 bin atama müjdesi değil, 2020 yılı içinde 20 bin atama daha yapılacağının anlaşıldığını bildirdi.

 

EK ATAMA TALEBİ GÜNDEMDE

Dolayısıyla bu açıklamanın atama bekleyen öğretmenlerimizi yeterince tatmin etmediğini söyleyen Geylan, “Atama bekleyen öğretmenlerimiz tarafından EK ATAMA talebi ortaya konulurken, Şubat atamasına ilave yapılması istenmekteydi. Sayın Bakan’ın bugün yaptığı açıklamada ise 2020’de yapılacak ikinci atama vurgulanmıştır. Dolayısıyla eğitim kamuoyunun ve atama bekleyen meslektaşlarımızın beklentisi, bugün açıklanan 20 bin atama dışında Ağustos’ta da ilave atama yapılmasıdır” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 4 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir