En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Mücadeleye devam

Kırıkkale Eğitim Sen, Ek ödemelerin tamamı temel ücrete ve emekliliğe yansıtılmasını, ek ders saat ücreti hesaplanırken...
Bu haber 836 kere okunmuş. 26.11.2018 Pazartesi 13:17

Kırıkkale Eğitim Sen, Ek ödemelerin tamamı temel ücrete ve emekliliğe yansıtılmasını, ek ders saat ücreti hesaplanırken bir öğretmenin aylık maaş tutarının (3600/60 = 60 TL) esas alınmasını,Eğitim-öğretime hazırlık ödeneğinin, ayrımsız bütün eğitim ve bilim emekçilerine bir maaş tutarında ve yılda iki kez ödenmesini talep ederken topladıkları imzaları Milli Eğitim Bakanlığına gönderdi.

 

 

BİRLEŞEREK ÇÖZEBİLİRİZ

Grup adına konuşma yapan Eğitim sen Şube Başkanı Yüksel Şahin, "Öğretmenlik mesleğinin tarihte hiç olmadığı kadar değersizleştirildiği, mesleki itibarımızın ayaklar altına alındığı bu dönemde, Türkiye’nin dört bir yanında fedakarca görev yapan 900 bini aşkın öğretmenin mesleki, ekonomik ve sosyal sorunları görmezden gelinemez. MEB, gerçek anlamda öğretmenlerin niteliklerini arttırmayı hedefliyorsa, öncelikle öğretmenliği herkesin yapabileceği “teknik bir iş” haline getiren yanlış politika ve uygulamalara son vermelidir.İçinde bulunduğumuz bütün olumsuz koşullara rağmen,  eğitim ve bilim emekçilerine sistem tarafından dayatılan politikalara mahkum değiliz. Ülkemizde yaşanan siyasi istikrarsızlık, ekonomik krize ek olarak eğitim sisteminden kaynaklanan sorunları; ekonomik, sosyal ve özlük sorunlarımızı ancak örgütlü mücadele içinde birleşerek çözebiliriz.''dedi.

 

MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ

Şahin, "Ekonomide yaşanan krizde hiçbir sorumluluğumuz ya da payımız olmadığı halde, krizin faturasının bizlere ödetilmek istenmesini kabul etmiyoruz. Ekonomik krizi kim çıkardıysa, faturasını da onun ödemesini istiyoruz. Eğitim ve Bilim Ekmekçileri olarak;Tüm eğitim ve bilim emekçilerinin ek göstergelerinin 3600’e çıkarılmasını, Maaşlarımızda son 10 yıl içinde dolar bazında yaşanan kaybı (252$) karşılamak için net bin 366 TL artış sağlanmasını, Başta elektrik ve doğalgaz olmak üzere, temel tüketim ürünlerine yapılan zamların geri alınmasını,Artan oranlı vergi dilimi uygulamasına son verilerek, gelir vergisi oranının sabitlenmesini,Ek ödemelerin tamamı temel ücrete ve emekliliğe yansıtılmasını, ek ders saat ücreti hesaplanırken bir öğretmenin aylık maaş tutarının (3600/60 = 60 TL) esas alınmasını, Eğitim-öğretime hazırlık ödeneğinin, ayrımsız bütün eğitim ve bilim emekçilerine bir maaş tutarında ve yılda iki kez ödenmesini talep ediyoruz. Bu taleplerle ilgili topladığımız imzaları MEB’e gönderiyoruz. Taleplerimizin takipçisi olacağız ve gerçekleşmesi için mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 7 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir