En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

MKE’ye destek mesajı

Kırıkkale Üniversitesinin kuruluşunun 30'ncu yılı etkinlikleri çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Kırıkkale Üniversitesinde ...
Bu haber 299 kere okunmuş. 01.06.2022 Çarsamba 19:05

Kırıkkale Üniversitesinin kuruluşunun 30'ncu yılı etkinlikleri çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Kırıkkale Üniversitesinde "Yakın Geleceğin Türkiye'sinde Yerli ve Milli Ürün atağı'' konulu konferans verdi. Demir, Konferansta MKE'nin çok büyük kurum olduğunu "MKE özelinde gereken tüm desteği vereceğiz'' dedi.

 

 

PROGRAM YAPILDI

Kırıkkale Üniversitesi Merkezi Derslikler binasında düzenlenen konferansa Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut sivil toplum örgüt Başkanları ve öğrenciler katıldı. Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, yaptığı konuşmasında "Türkiye'nin sözünün dinlendiği bir ülke olmasında sayın İsmail Demir Başkanımızın emekleri çok büyüktür. Ben Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum'' dedi. Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ise "Böyle bir konferansa hepiniz hoş geldiniz. Kırıkkale Savunma sanayinin öncü şehridir. Değerli başkanım sizler bizim çocuklarımız için bir umutsunuz. Bizlerin gurur kaynağısınız” dedi.

 

AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Prof. Dr. İsmail Demir burada yaptığı konuşmada, “Üniversite toplulukları, dernekleri ve kulüpleri ile koordinasyon halinde öğrencilerle buluşmaya devam ediyoruz, bunu kendimize bir görev edindik. Çeşitli üniversitelerde, yaptığımız il ziyaretlerinde gençlerimizle buluşarak fikirlerimizi paylaşıp onlara gelecek yolculuğu ile ilgili fikirlerimizi aktarmak ve imkanları sunmak istiyoruz. Bünyemizde yapılan çeşitli yarışmalarla kabiliyetlerinizin önünü açmayı ve sizleri ileride ideallerinizi gerçekleştirme konusunda geleceğe daha güvenle bakmanızı sağlamak istiyoruz. Beyin teri, alın terinin bir başka yansıması olarak savunma sanayiimizin de en önemli gücüdür. Türkiye’nin bu anlamda atacağı adımlar, temelinde nitelikli insan kaynağı olacaktır. Bu insan kaynağını yetiştirmek üzere de her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

 

HAKLARI MKE DE OLSUN

Prof. Dr. İsmail Demir açıklamasının devamında  "Kendi gücümüzle ürettiğimiz tüfeğimiz yoktu. Şimdi kendi tüfeğimizi kendimiz üretiyoruz. MKE noktasında gelecek olursak. Kırıkkale'den bir heyet beni ziyarete gelmişti. Bana "tabancayı kaptırdık. Tüfeği de kaptırmak istemiyoruz. Tüfeği MKE dışında başka kimse üretmesin'' dediler. Başkaları tüfeği üretsin. Fakat tüfeğin bütün hakları MKE'de olsun. MKE'nin ufku bu kadar dar mı?'' dedi. Demir, gençlere de seslenerek, " Sizler bulunduğunuz noktada yaptığınız işin en iyisini yapın. Eko sisteminizin çok geniş olması gerek. Gençler staj ve çalışırken, küçük şirketleri ihmal etmeyin. Staj aslında bir fırsattır. Sizlerin önünü açmak için gerekli şirketleri harekete geçireceğiz. Bu eko sisteme sizleri yerleştireceğiz. Genç arkadaşlarım sizler çok şey yapmak istiyorsunuz, bizler sizlere fırsat eşitliği sunmak istiyoruz. Sizler öneri yapacaksınız bizlerde bu önerileri değerlendireceğiz'' şeklinde konuştu.

 

ESERLERLE ÖVÜNECEĞİZ

Demir açıklamasının devamında ise "Hayatın sırrı bulunduğunuz ortam içinde her rolüyle meşgul olursanız elinizden gelenin en iyisini yapmak göreviniz olsun. Sizlere en büyük tavsiyem işin aslını anlamaya çalışmak çok önemli. Derslerinizde bir şeyin nasıl yapıldığını öğrenirken, niçini de sorgulamalısınız. Eğitim sisteminde düşünmeyi öğrenmek gerek. Bizler  inşallah sizin arkanızdan gelecek. Sizlerin yaptığı eserlerle övüneceğiz” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 1 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir