En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

MKE açıklaması yaptı

MKE'nin Elmadağ'da bulunan Roket ve Patlayıcı Fabrikası önünde basın toplantısı düzenleyen CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal,...
Bu haber 453 kere okunmuş. 01.09.2021 Çarsamba 17:19

MKE'nin Elmadağ'da bulunan Roket ve Patlayıcı Fabrikası önünde basın toplantısı düzenleyen CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, “Bu süreçte personelimizin yaşadığı sorunları bir kez daha dile getirdik. Yaşanan mağduriyetler biran önce giderilmeli, üzerine düşen sorumluluğu her dönem başarı ile yerine getiren MKE'nin çalışkan, fedakar tüm personeline sahip çıkılmalıdır” dedi.

 

MKE İÇİN AÇIKLAMA

MKEK’nun özelleştirme sürecinde CHP ve muhalif partilerin itirazları üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi Savunma Komisyonuna getirildiğini yeniden hatırlatan CHP Milletvekili Ahmet Önal, “Hemen görüşülüp bir oldu bittiyle kanun teklifi kabul edildi. İnanır mısınız bizim muhalefet şerhi yazmamıza nerdeyse izin verilmedi. Kanun teklifi akşam 21.00’da komisyondan geçti. Gece 24.00’a kadar süreniz var. 3 saat süreniz var muhalefet şerhinizi yazın dendi.  Biz gece 24.00’da muhalefet şerhimizi yazdık ve komisyona sunduk. Ertesi gün komisyonda kabul edilen kanun teklifi meclise getirildi. Orda da 2 günlük bir görüşmeyle kanun teklifi geçti ve Cumhurbaşkanı imzaladı. Mehmetçiğimiz ve polisimizin kullandığı yurt güvenliğinin bel kemiği MKE 10 gün süre içinde oldu bitti ile yapı ve statüsü değiştirildi.

 

SON DURUMU ANLATTI

MKE ‘nin devlette ait bir kurumken, bir anonim şirketi yapıldığını hatırlatan Önal, “Dendi ki, MKE fabrikalarında kamu hukuku kuralları uygulanmayacak. Türk Ticaret Kanunu uygulanacak. Borçlar kanunu uygulanacak. Personel buna dahil olacak. CHP'li Ahmet Önal, MKE'nin Yurt savunması ve silah üretiminin öncü kuruluşu Makine Kimya Endüstrisi’nin (MKE) 71 yıllık Teftiş Kurulu Başkanlığı kapatıldı. 19 Müfettiş açıkta kaldı. Teftiş Kurulu son dönemde 230 milyon liralık yolsuzluk ve zararı ortaya çıkarmış, kamunun parasını Hazine'ye aktarmıştı. CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Kırıkkale'nin diken üzerinde olduğunu ve 6 bin 500 çalışanın geleceğinin belirsiz olduğunu belirterek, "Büyük yolsuzlukları, usulsüzlükleri ortaya çıkaran Teftiş Kurulu kapatılıp kurum denetimsiz bırakılıyor. İdare Mahkemesine başvuracağız'' diye konuştu.

 

MKE ÇOK ÖNEMLİDİR

Önal, MKE'nin verimli ve kar eden bir kuruluş olduğunu da belirterek, "Bu yıl 1 milyar 200 milyon lira kar bekleniyor. Bu derece verimli bir kuruma yazık ediliyor. MKE'nin Erdek ve Antalya'da değerli arazileri var. Bu arazilere de göz dikildi" dedi. MKEK'nın temelleri, 15. yüz yılda Osmanlı İmparatoru Fatih Sultan Mehmet'in “Top Döküm Tesisleri” kurdurmasıyla atıldı. İmparatorluğun çöküşünün ardından, Atatürk'ün direktifiyle İstanbul'dan getirilen bir kısım tezgah, teçhizat ve malzeme ustalarıyla yeniden yapılanıp Kurtuluş Savaşı'nda etkin rol oynadı.”

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 4 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir