En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Mevzuat anlatıldı

Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı Sigorta Acenteleri için sektörde uygulamaya konulan yenilikler, mevzuattaki değişiklikler ve yaşanan sorunlara çözüm önerileri konularını içeren bir toplantı düzenlendi.
Bu haber 963 kere okunmuş. 28.06.2018 Perşembe 16:24

BİLGİLENDİRME YAPILDI

Kırıkkale’de faaliyet gösteren sigorta acentelerinin sektördeki yeniliklerden haberdar olmaları ve yeni mevzuatı tanımaları için Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odasında bir toplantı düzenlendi. Meslek komitesinin isteği, Yönetim Kurulunun Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden talebi üzerine organize edilen toplantıya TOBB Sigorta Acenteleri Müdürü Mevlüt Söylemez ve Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Hüseyin Kasap’ın konuşmacı olarak katıldı. Sigorta acenteleri yetkililerine ülke genelindeki sigorta firmaları hakkında genel bilgi veren Mevlüt Söylemez, Türkiye’de toplam 15 bin 826 acentede 35 bin 524, Kırıkkale’de ise 37 acentede toplam 65 kişinin istihdam edildiğini söyledi. Acentelerin kurumsallaşma yolunda çok hızlı ilerlediklerinin altını çizen Söylemez, eskiye oranla daha fazla teknik personel istihdam edildiğini bunun da hizmette kaliteyi artırdığını ifade etti. Söylemez konuşmasının devamında acente olabilme şartları,  usulsüz faaliyette bulunan işletmelere yönelik yaptırımlar ve sektöre yönelik istatistiksel bilgilerle sigorta firmalarının yetkililerini bilgilendirdi.

 

ÇÖZÜM VE YAPTIRIMLARI ANLATTI

Sigorta Acenteleri İcra Komitesi’nin (SAİK) faaliyet alanları ve icraatları hakkında bilgi veren Komite başkanı Hüseyin Kasap ise acentelerin en çok karşılaştıkları sorunlar ve unlara yönelik çözüm ve yaptırımları anlattı. Usulsüz yetki kullandıran acentelerin meslekten men ve 3 yüz güne kadar hapis cezası ile cezalandırılabildiklerinin altını çizen Kasap, SAİK olarak son 4 yılda alınan 3 bin kararın yarısından fazlasını acentelerden gelen şikayetler üzerine açılan soruşturmaların oluşturduğunu, ülke genelinde denetlemelerin sürekli yapıldığını ifade etti. Acentelerin yaşadıkları sorunlar ve bu sorunlarla ilgili çözüm önerilerinin katılımcılarla karşılıklı olarak konuşulduğu toplantıda sigorta acentelerinin yetkilileri, sigortacılık mesleğinin kimlik kazanmasını istediklerini belirterek, yetkisiz ve usulsüz çalışan işletmelerin daha sıkı denetlemelere tabi tutulması gerektiğini ifade ettiler.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 10 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir