En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Masraf cep yakıyor

2022-2023 eğitim ve öğretim yılının açılmasıyla birlikte Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de çarşı-pazarda okul alışverişi başladı.
Bu haber 209 kere okunmuş. 11.09.2022 Pazar 14:04

2022-2023 eğitim ve öğretim yılının açılmasıyla birlikte Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de çarşı-pazarda okul alışverişi başladı. Genç Parti Kırıkkale İl Başkanı Duran Yıldız, eğitim alanında masrafların ciddi maliyet tuttuğunu, fiyatların adeta cep yaktığını söyledi.

 

 

SERVİS ÜCRETLERİ YÜKSEK

Genç Parti Kırıkkale İl Başkanı Duran Yıldız, yeni eğitim ve öğretim yılının herkese hayırlı olması temennisinde bulundu. Eğitim sezonunun açılmasıyla birlikte hareketlilik yaşandığını söyleyen Yıldız, vatandaşların eğitim harcamalarında en uygun fiyat nerede ise onu aradığını dile getirdi. Eğitim masraflarının adeta cep yaktığına değinen Yıldız, devlet okuluna yeni başlayacak çocuğu olan velilerin yapacağı harcamanın 1000-1500 TL’ye kadar çıkabileceğini söyledi. Bunun yanı sıra servis ücretlerinin de çok pahalı olduğunu vurgulayan Yıldız, “Hükümet yetkilileri üzerine düşen görevi yerine getirmelidir” dedi.

 

VELİLER TELAŞLI

Yıldız, “Eğitim sistemi her geçen yıl daha fazla paralı hale gelmiştir. Öğrenci velilerini adeta acı bir telaş sarmış durumda” dedi. Yıldız, eğitim öğretim yılı boyunca ortaya çıkacak harcamaların velilerin bütçelerini zorlayacağını iddia etti. Her eğitim öğretim yılında olduğu gibi bu yıl da öğrenci velilerinin çocuklarının daha iyi eğitim alabilmesi için, "ekonomik fedakârlık" yapacağını belirten Yıldız, “Devlet yetkilileri velilere gereken desteği sağlamalıdır” dedi.

 

HARCAMALAR ÇOK YÜKSEK

Yıldız, “Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında, bütün resmi ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında okuyan öğrenciler için veliler bir yıl boyunca yine binlerce YTL harcama yapacak. Bu rakamlara özel öğretmen, kurs ve dershane harcamalarının dahil olmaması, velilerin yapacağı eğitim harcamalarının büyüklüğünün burada belirtilenlerden daha da fazla olduğunu göstermektedir. Eğitimi tamamen paralı hale getirmek isteyenler, eğitim harcamalarını çocuklarımızın ve velilerimizin üstüne yıkmak isteyenler bu tablonun hesabını vermelidir. Eğitim hakkının, velileri büyük harcamalara ittiği için artık hak olmaktan çıkarak, parası olanların yararlandığı fırsat haline geldi” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir