En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Kültür ve sanat olacak

Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, her ay bir devlet tiyatrosu ve bir konserle vatandaşlara yönelik kültür-sanat etkinliklerinin düzenleneceğini duyurdu.
Bu haber 624 kere okunmuş. 03.10.2019 Perşembe 17:53

ETKİNLİKLER YAPILACAK

Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, her ay bir devlet tiyatrosu ve bir konserle vatandaşlara yönelik kültür-sanat etkinliklerinin düzenleneceğini duyurdu. cKırıkkale'de ilk kez yapılacak bu uygulama ile vatandaşların her ayı kültür-sanatla dolu dolu bir gün geçireceklerini ifade eden İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Aydın Demiröz, "İlimizde çeşitli kültür-sanat etkinlikleri yapmayı planlıyoruz. Cumhuriyet Bayramı coşkusu için Türk Dünyası Müzik Topluluğu, Başpınar Spor Salonunda 28 Ekim 2019 akşamı saat 19.00'da sadece Kırıkkale'de konser verecek. Ekim ayı içinde de ünlü yazar Canan Tan'ın söyleşi için Kırıkkale'de olacak. Nüfus mübadelesi sırasında yaşanan ve Kırıkkale Keskin'de geçen dramatik aşk hikayesi romanlarını yazarı Canan Tan, söyleşi sonrası okurlarının kitaplarını imzalayacak" dedi.

 

BİLGİLER VERİLDİ

Devlet tiyatrolarının Anadolu turnesi kasım ayında başlayacağını ifade eden Demiröz, "Kasım ayı içinde bir oyunla Kırıkkale'de olacak. Devlet tiyatrolarının 62 kişilik dev kadrosuyla 'Devlet Halk Dansları Topluluğu' gösterisi sunulacak. Öğretmenler günü kapsamında planlanan Devlet Halk Danslarının konser ve gösterisi 20 Kasım 2019 tarihinde olacak. Aralık ayında 3 Aralık Engelliler Günü için yapılacak etkinlikler kapsamında Ankara Devlet Türk Halk Müziği korosu konser verecek. Devlet Tiyatroları da farklı bir oyunla Kırıkkale'de olmaya devam edecek. Her ay vatandaşlara en az bir konser ve bir tiyatro ile buluşturmak için Temmuz ayı içinde hazırlıkları tamamlandı. Konserleri Cumhuriyet Bayramı, Öğretmenler Günü ve Engelliler Günü gibi özel günlerle birleştirerek coşku, anma ve hatırlamaları birlik beraberlik duygusu içinde artırarak yapmayı arzu ediyoruz" diye konuştu.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir