En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Kooperatif kuruluyor

Ticaret İl Müdürlüğü organizesiyle yapılan, Esnaf, Sanatkar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan Yahşihan İlçesi Irmak Köyünde Kadın Kooperatifciliği konulu programa katıldı.
Bu haber 316 kere okunmuş. 09.09.2019 Pazartesi 14:00

GENİŞ KATILIM OLDU

Genel Müdür Necmettin Erkan, Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Daire Başkanı Seçgin Cangış ve Kooperatif uzmanlarını, Irmak Köy Muhtarlığı önünde Ticaret İl Müdürü Seyfettin Çetiner, KESOB Başkanı Süleyman Köstekli, Esnaf, Sanatlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı  Osman Cebeci, Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ahmet Şerbetçioğlu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hatice Uğurlu, Tarım İl Müdürü Sırrı Yılmaz,  Irmak Köyü  Muhtarı Raşit Çayırlı ve ırmak köyü kadınları karşıladı. Yahşihan İlçemiz Irmak Köyü Muhtarlığında gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını Ticaret İl Müdürü Seyfettin Çetiner yaptı. Çetiner yaptığı konuşmasında : Cumhurbaşkanlığının 100 günlük eylem planında bulunan Kadın Kooperatifçiliğini konusunu çok önemsediklerini İl merkezinde bir tane kurduklarını, ırmak köyünde üreten bunu ticarileştiren kadın kooperatifi kurmak istiyoruz. Kadınlarımızın ürettikleri ürünleri ticarileştirerek bir gelir elde etmelerinin hedefleri olduğunu söyledi. 

 

KOOPERATİF KURULACAK

Çetiner konuşmasının devamında daha evvel ırmak köyünde kadın kooperatifçiliği konulu sunum yaptıklarını ancak kadınlarımızın konuya tereddütlü yaklaşmaları nedeniyle bu tereddütleri gidermek üzere ikinci bir toplantı yaptıklarını söyledi. Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin ErkaN ve ekibinin aramızda olduğunu ifade ederek İl müdürlüğümüzün ve Bakanlığımızın ve yine Aile Sosyal Politikalar ve Tarım Müdürlüğünüm her türlü yardıma hazır olduğunu, Valiliğimizin Yöresel ürünlerin üretilip pazarlanmasıyla ilgili çok önemli bir çalışma yapıldığını, mesafe alındığını, üretilen ürünleri pazarlamak için yol boyunda satış reyonların açılacağını ürünlerin markalaşacağını ifade etti. 

 

MALZEMELER HAZIR

Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz  ise yaptığı konuşmada;  Ahiler Kalkınma Ajansı Projesi kapsamında açmış oldukları Kadın ve Genç Çiftçi Uygulama Merkezini kurulacak kadın kooperatifinin vermek  istediklerini, üretim için bu merkezde gerekli edevatın hazır olduğunu, İl Müdürlüğü olarak her zaman desteğe hazır olduklarını ifade etti. Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice UĞURLU ise kadınlarımıza her türlü desteği vermeye hazır olduklarını, kendi ürettiklerimi satarak bir gelir elde etmelerini çok arzuladıklarını söyledi. KESOB başkanı, ESKKK Başkanı ve TSO  Genel sekreteri kurulması düşünülen kooperatif için imkanları doğrultusunda her türlü yardımı yapacaklarını ifade ederek programı düzenleyen Ticaret Müdürlüğüne ve Tarım Müdürlüğüne  teşekkür ettiler.

 

HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIM

Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan öncelikle Kırıkkale’yi çok sevdiğini burada büyüdüğünü, ailesinin akrabalarının burada olduğunu, bu toprakların çocuğu olduğunu  ifade ederek kurulacak kadın kooperatifine her türlü desteği vermeye hazır olduğunu ve bunun için bugün Irmak köyüne geldiğini söyledi. Bahsedilen bu merkezin bir kooperatife dönüşecek olması, çiftçi kadınlarımızın ürettikleri ürünlerin ticarileşmesi emekçi kadınlarımızın bir gelir elde etmesini çok istediklerini bu tür kooperatiflerin bazı illerde çok başarılı olduğunu bu kurulma aşamasında olan kooperatifin kurulması halinde başarılı olacağını inandığını söyledi.  Daha sonra Daire başkanı ve uzmanların katılımıyla 50 kadına, Kadın Girişim, Üretim ve İşletme Kooperatifleri hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 

VALİ YUNUS SEZER’İ ZİYARET ETTİ

Program sonrasın Genel Müdür Necmettin Erkan ve yanında bulunan heyet Kırıkkale Valisi Yunus SEZER’i ziyaret etti. Ziyarette Genel Müdür Necmettin Erkan  kadın kooperatifçiliği ile ilgili çalışma  bilgi verdi. Kırıkkale Valisi Yunus Sezer ise ilde yapılan ve çok önemsediklerini Yöresel Ürünlerin üretilmesi ve pazarlanmasıyla ilgili yapılan çalışmaları anlattı. Esnaf, Sanatkarlar ve kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan, Ticaret İl Müdürü Seyfettin Çetiner, Daire Başkanı Seçkin Cenkış, il Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz, Esnaf Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Süleyman Köstekli, Esnaf ve Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Osman Cebeci, Ticaret Odası Genel Sekreteri Ahmet Şerbetçioğlu’nu katılımlarıyla ilin ahisi Muzaffer ÇİÇEK’i ziyaret etti. İlin ahisini ve eşini tebrik eden Genel Müdür Necmettin Erkan, ailece çalıştırdıkları bu esnaf  lokantasında muhtaçlara ücretsiz yemek verilmesinin tam bir ahi davranışı olduğunu söyledi. Bu tür örneklerin çoğalmasını arzu ettiklerini ahiliğin düsturlarının yaygınlaştırılması için çaba sarf ettiklerini ifade eden Genel Müdür Erkan,  bu yıl yine 16-22 Eylül tarihleri arasında merkezi Kırşehir ilinde yapılacak ahilik haftası programına tüm Kırıkkaleli hemşerilerimizi davet ediyorum” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir