En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Kırıkkale’ye getiriliyor

AFYONKARAHİSAR Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrenciler tarafından üretilen 257 ton dezenfektan, Afyonkarahisar ve ilçeleri ile 4 ilin ihtiyacı karşılandı.
Bu haber 321 kere okunmuş. 22.09.2020 Salı 15:30

ÜRETİM YAPILIYOR

AFYONKARAHİSAR Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrenciler tarafından üretilen 257 ton dezenfektan, Afyonkarahisar ve ilçeleri ile 4 ilin ihtiyacı karşılandı. Okulda ayrıca 100 ton da temizlik ürünü üretildi. Afyonkarahisar'da eğitim öğretime katkısının dışında Türkiye'de salgın döneminde de hizmet veren 32 okuldan biri olan Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, dezenfektan üretimi yapılıyor. Bugüne kadar 257 ton dezenfektan üreten okul 'Gazi03' markasıyla il genelinin dışında Uşak, Eskişehir, Muğla ve Kırıkkale illerinin de dezenfektan ihtiyacını karşılıyor. Mart ayından itibaren üretim yapan okulda 7 ton el dezenfektanı, 250 ton ortam dezenfektanı, en az 100 ton sıvı sabun ve çamaşır suyu, köpük el temizleyici, kireç sökücü, cam temizleyici ve bulaşık deterjanı üretimi yapıldı.

 

 

KIRIKKALE’YE GETİRİLİYOR

Üretime başlama aşamasını anlatan Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mehmet İvecen, "Pandemi döneminde Meslek Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'müz 32 okul arasında kimya teknolojisi olup, deterjan ve dezenfektan üretebilecek kapasitesi olan okulları belirledi. Mart itibarıyla dezenfektan üretimimize başladık. Şu ana kadar okul olarak Afyonkarahisar ilinin tüm ilçeleri ve merkezin üretimini gerçekleştirdik. Onun haricinde Uşak, Eskişehir, Muğla, Kırıkkale illerinin bir kısmının dezenfektan ihtiyaçlarını karşıladık. 350 ton yüzey dezenfektanı ürettik şu ana kadar. Onun haricinde el dezenfektanı nisan ayı itibarıyla Meslek Teknik Eğitim Genel Müdürlüğümüzün ve Tarım Orman Bakanlığı'mızın izinleri doğrultusunda alkol izni vermesiyle üretimimize de başladık. Bunda da 7 tonluk bir üretimimiz oldu. Bunları da Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ihtiyaçları, onun haricinde çevre illerin ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyoruz" dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 4 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir