En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Kıbrıs Gazilerine madalya

Kıbrıs Barış Harekatına katılan ve gazilik unvanı alan Kıbrıs Gazilerine devlet ödünç madalyası Kırıkkale Valiliği konferans salonunda düzenlenen tören ile 32 Gazi’ye takdim edildi.
Bu haber 411 kere okunmuş. 29.11.2019 Cuma 15:43

32 GAZİYE MADALYA

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) tarafından milli mücadele madalyaları tüzüğü kapsamında Kıbrıs Barış Harekatına katılan gaziler için Milli Mücadele ve Beratı Kırıkkale’de ikamet eden Kıbrıs Gazilerine taktim edildi. Kırıkkale Valiliği konferans salonunda düzenlenen törende 32 Kıbrıs Gazisine devlet ödünç madalyaları takdim edildi. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan törende Nur Camii imam hatibi Murathan Önder’in Kur’an-I Kerim tilaveti ile devam etti.

 

45 YIL ÖNCE YAŞANDI

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşma yapan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “İnsanlara yardım etmek için, soydaşlarımıza yardım etmek için Kıbrıs’a bir çıkartma yapıldı. Bugünkü Barış Pınarında da olduğu gibi tüm dünya o zaman da karşı çıkmıştı. KKTC, Kıbrıs Gazilerine bir madalya veriyor. Rabbim bu vatan için, bayrak için şehit olmayı, Gazi olmayı göze alacak vatandaşlarımızı eksik etmesin” dedi.

 

YARDIM YAPILACAKTIR

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, ise yaptığı konuşmada “Üzerinden 45 yıl geçmiş. Bugün 2019, 45 yıl önce olduğu gibi bugünde milli mücadele var, yine biz varız. 45 yıl önce şehit olanların akrabaları burada, Gazi olanların akrabaları burada. 45 yılda geldiğimiz mesafe küçümsenmesin. Kıbrıs Barış Herekatında şehitlerimizin akrabalarına, gazilerimize devletimiz her türlü yardımı yapacaktır” ifadelerini kullandı.

 

MERHAMET VE VEFA DUYGUSU

Vali Yunus Sezer ise konuşmasında, “Bugün bir ömür boyu nesilden. Esile aktarılacak hediyeyi almak için bura da toplandık. Bizi millet yapan merhamet ve vefa duygusudur. Bu millete canıyla malıyla vefakarlık yapanları bu devlet ve millet asla unutmayacaktır. Kıbrıs bizim için çok önemli. Kıbrıs Peygamber efendimizin zamanından beri bulunduğu konum itibari ile çok önem arz eden bir yerdir. Osmanlı dönemlerinde birçok sefer yapıldı ama fetih 2. Selim’e Nail olmuştur” diye konuştu.

 

AYNIN HİSSİ ORTAYA KOYUYOR

Vali Sezer konuşmasının devamında, “Biz Kıbrıs deyince canımızın bir parçası, yavru vatan diyoruz onun için çok önemlidir. Biz çok sevinçliyiz, kardeşlerimiz zor durumda kaldığı zaman her bölgeden, her ilden, köyden askerlik şubesine giderek askere gitmek istedik. Bugün gelinen noktada söz konusu vatan olunca siyasi görüş veya başka görüşlerini geride bırakıyor ve aynın hissi ortaya koyuyor. Bizim nesilden nesile aktaracağımız madalyalar altın değil, bronz madalya veriyoruz. O kadar da alçak gönüllüyüz” dedi.

 

MADALYALARI VERİLDİ

KKTC Milli Mücadele Madalya tevcih töreninde Vali Yunus Sezer, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Akbal, Garnizon Komutanı Vekili Albay Olcay Us, Vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, siyasi parti yöneticileri, birim müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler ve yakınları katıldı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 8 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir