En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Keşiflere devam

Kırıkkaleli dağcıları keşif ve gezileri devam ediyor.
Bu haber 430 kere okunmuş. 20.08.2019 Salı 16:46

DAĞ GEZİLERİ SÜRÜYOR

Kale dağcılık, Kırıkkale-Yahşihan ilçesi-Hacıbey mahallesinde uydudan keşfettikleri toplam 22 km. uzunluğundaki vadi ve kanyon oluşumlarına dikkat etmektedir. Hacıbey mahallesine 1,5 km uzaklıkta yer alan 5 km uzunluğundaki yeni oluşmaya başlayan kanyon oluşumları, Kırıkkale ilinde doğa yürüyüş yapmak isteyenler için çok büyük bir fırsat olduğunu belirten Kulüp Başkanı Atun, kanyonların henüz 4 km.lik bölümünü gezebildiklerini belirtti.

 

GEZİ BİLGİSİ VERİLDİ

Kent ormanına da yakın bir noktada olan kanyonlar birbirine paralel 3 ayrı vadiden oluşurken, ilk vadi içinde kırmızı topraklar meydana gelmiş peri bacaları dikkat çekmektedir. Vadinin devamında ise bitki örtüsünde bir artış gözlenirken dik yamaçları oluşturmuş kireç oluşumları göze çarpmaktadır.  Tamamı kireç kayalardan oluşan ikinci vadide ise daha dar ve şelale özellikleri bulunmaktadır.

 

KEŞİF BEKLENİYOR

Üçüncü kanyonun henüz keşfi yapılamamıştır. Diğer 17 km.lik vadinin ise ancak 5 km.sine gidilebilmiştir. Sonuç olarak, su takviyesi yapıldığında, bu 3 ayrı renk kuşağını bir arada muhafaza eden kanyon oluşumları Kırıkkale ili için yeni ve heyecan verici bir doğa yürüyüş alanları olacak kapasite de olup, yetkililerden ilgi, doğa yürüyüşçülerden ise keşif beklemektedir.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 2 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir