En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

kartal tedavi edildi

Kırıkkale'de duyarlı bir vatandaşın yaralı kartalı yetkililere bildirmesi üzerine 2 aylık bakım ve tedavi sürecinin ardından tekrar bulunduğu yerde doğaya bırakıldı.
Bu haber 871 kere okunmuş. 13.05.2018 Pazar 14:00

BAKIM VE TAKİP YAPILDI

Sulakyurt İlçesine bağlı Yeşilyazı köyünde duyarlı bir vatandaş, Devlet Su İşleri Barajı kıyısında yaralı birkartal buldu. Kartalın uçamadığını ve bitkin bir şekilde olduğunu gören hayvansever vatandaş, durumu yetkililere bildirdi. Sulakyurt Orman İşletme Şefliğine ait görevliler, yaralı kartalı önce Kırıkkale Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne daha sonra da tedavisi için Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesine götürdü. Burada 15 günlük tedavisinin ardından Kırıkkale Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne getirilen kartal, 2 ay süre ile bakımı ve takibi yapıldı.

 

DOĞAYA BIRAKILDI

Kartal, doğada kendi başına yaşayabilecek seviyeye gelen kartal ilk bulunduğu yer olan Sulakyurt İlçesine bağlı Yeşilyazı köyüne götürüldü. Kartal, Sulakyurt Kaymakamı Yunus Emre Vural, Kırıkkale Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Neslihan Akdemir ve diğer görevliler eşliğinde ilçeye bağlı Yeşilyazı köyündeki baraj kıyısında doğaya bırakıldı. Doğada serbest kalan kartal, önce kısa mesafe uçuş yaparak kayalıkların üzerine kondu. Burada bir süre bekleyip etrafı kontrol eden kartal sonra havalanarak gözlerden kayboldu.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 6 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir