En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Karşı açıklama

AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığında düzenlenen halk günü etkinliğinin ardından basın açıklaması yapan...
Bu haber 722 kere okunmuş. 02.04.2021 Cuma 20:41

AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığında düzenlenen halk günü etkinliğinin ardından basın açıklaması yapan Milletvekili Ramazan Can, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve AK Parti İl Başkanı Mustafa Kaplan, MKE’den Kırıkkale Belediyesine geçen ve ihale aşamasında olan arazilerin satışı konusunda yapılan açıklamalara cevap verdi.

 

AÇIKLAMA YAPTILAR

Başkan Saygılı, CHP’li belediye meclis üyelerinin mecliste satışı yönünde onayladıkları kararı basın önünde kendilerinin eleştirdiğine dikkat çekerek “Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu” ifadelerini kullandı. AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığında düzenlenen halk günü etkinliğinde vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve İl Başkanı Mustafa Kaplan, etkinliğin ardından basın açıklaması yaptı. Şehrin gündeminde olan MKE’den Kırıkkale Belediyesine devredilen ve ihale ile satış aşamasındaki arsa konusunda açıklama yapan Can, Saygılı ve Kaplan birlik beraberlik ve şeffaflık vurgusu yaptı. Geçtiğimiz günlerde CHP Milletvekili Ahmet Önal, İl Başkanı Onur Bozdağ ve Belediye Meclis Üyeleri tarafından yapılan açıklamaya değinen Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale’nin merkez arazilerinin üçte birinin MKE’ye ait olduğunu belirterek MKE’nin lojman yapımı için TOKİ ile bir anlaşma yapmak üzere olduğunun ifade etti. 564 adet konut ve modern bir sosyal tesis yapma karşılığında MKE’nin mevcut sıralı olan arazilerinin Kırıkkale Belediyesine devredilmesi anlaşması yapıldığın altını çizen Saygılı 564 konut ve sosyal tesisi bitirdiklerini ve MKE’ye teslim ettiklerini dile getirdi.

 

KONUT AÇIKLAMASI

Kırıkkale Belediyesi olarak MKE arazileri içinde alabileceklerinin en büyüğünü aldıklarını ifade eden Saygılı “Rantın en yüksek olduğu bölgeye 50 dönümlük bir park yaptık. Bu şehrimizin en büyük kazanımıdır. Şehrimiz de ne kadar fazla yeşil alan oluşturabiliyorsak biz o derece başarılıyız demektir.   O bölgedeki araziler zaten konut arazileri. Emsalleri belli. İmarlar uygulamaları çok önceden yapılmış araziler. Biz dedik ki buraya 400 adet daire sığacağına 40 adet bahçeli ev yapılsın. 400 konut yerine 40 adet yeşil alanı olan ev yapılsın. Bu önerge neticesinde belediye gelirlerinde bir daralma söz konusu olacaktı.  Önergemizi basın açıklamasında yer alan  üyeleri reddetti. Önergeyi, belediye 400 konut yerine 40 tane konut yapıyor belediyenin buradan kaybı oluyor gerekçesiyle reddettiler. Bugün geldiğimiz noktada aynı arkadaşlar buraya neden 400 konut yapılıyor diye basın açıklaması yaptılar. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu” dedi.

 

 

HALKIMIZ BİLİYOR

Mecliste kendi aldıkları ve oy verdikleri kararları, basın önünde eleştirmelerine hiçbir anlam veremediğini belirten Saygılı “Aynı kişiler basın açıklamalarında Belediye Meclisinden yetki alınıp alınmadığını sorguluyorlar. Türkiye hukuk devletidir. Belediye meclisinden karar almadan bu tür işleler başlatılamaz. Belediye meclisinden karar ve yetki alınmıştır. Bugün orada açıklama yapan arkadaşların hepsi satılsın diye oy kullanmışlardır. Neden böyle bir açıklamaya gerek duydular anlamakta zorlanıyoruz. Biz Kırıkkale belediyesinin geçmişinde olup da Kırıkkale Belediyesine ait olan 1 cm yerini satışa çıkarmadık satmayız da. Biz yeni yeni yerler kazanıyoruz. Biz yatırım yapamayalım mı? Bu millete memlekete hizmet etmeyelim mi? Biz yapmış olduğumuz işlemlerin tamamını yatırım karşılığıdır. Eğer onların zihniyeti olsaydı şehrin göbeğindeki 50 dönümlük araziye park yapılmazdı. Ama biz yaptık. Kırıkkale’nin en kıymetli alanı yeşil alan oldu. Bunları değerli halkımız biliyoruz. Bildiğini de çok şükür seçimlerde gösterdi” dedi.

 

KÜÇÜMSEME AÇIKLAMASI

Saygılı açılamasının devamında “Ben onları aklıselim olmaya ve aklıselim, vicdani davranmaya, birde ne yaptıklarını bilerek hareket etmeye davet ediyorum. Orada basın toplantısı düzenleyenlerin içinde meclis üyeleri de var. Bu meclis üyesi arkadaşlar neye oy kullanıp kullanmadıklarını çok iyi biliyorlar. Basın açıklamasına katılan meclis üyelerinden bazıları açıklamanın ardından gerçekleştirilen meclis toplantısında bizim başkanın şeffaflık ve dürüstlüğüne söyleyecek bir sözümüz yok ifadesini kullanmış. Birde Basın açıklamasında bir ifade kullanmışlar. Küçümseyerek belediye personeline maaş vermekten bahsediyorlar. Emeğin ve işçisinin yanında olduğunu iddia eden bir partinin zihniyet olarak belediye personelinin eksiksiz gününde maaş almasını küçümsemesini de ayrıca yadırgıyorum” ifadelerine yer verdi.

 

KIRIKKALE SEVDASI

Belediye Başkanının dürüstlük ve şeffaflığıyla örnek bir belediye başkanı olduğunu ifade eden Milletvekili Ramazan Can, rant sağlanabilecek bir alanda Belediye Başkanının şehre 50 dönümlük bir yeşil alan kazandırdığının altını çizdi. Can, “Belediyemiz tarafından yapılan park şehrimizin bir sembolü haline gelmiştir. Eğer onlardaki zihniyet bizde olsaydı. Belediye Başkanımız dikerdi oraya alışveriş merkezini ve tahmini değerini milyonlara çıkarırdı. Ama maksat o değil. Maksat halkımızın nefes alıp rahatça vakit geçirebileceği bir park alanı oluşturabilmekti. Bu noktada MKE ile olan protokol gereği 50 dönüm park alanı ve bunun karşılığında ödenmesi gereken bir bedel. Belediye Başkanımız şu anda bu bedeli ödemenin gayreti içindedir. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Buradan birileri bir şeyler çıkarmaya çalışıyor. Belediye Meclis üyesiysen verdiğin kararın arkasında durursun. Ortak paydamız Kırıkkale sevdası” dedi.

 

KAPLAN TEŞEKKÜR ETTİ

Kırıkkale’de AK Parti olarak güzel bir uyum olduğunu ifade eden AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mustafa Kaplan, “Milletvekilimiz, Belediye Başkanlarımız, il Genel Meclis Başkanımız ve bütün teşkilatımızla Kırıkkale tarihinin en uyumlu dönemini yaşıyoruz. Bu kadro örnek bir kadro olacaktır. Kırıkkale Belediye Başkanımız saygın kişiliği, şeffaf ve dürüst belediyeciliği ve halkımızın teveccühü ile ikinci döneminde Kırıkkale tarihinin en yüksek oyunu alarak tekrar belediye başkanı seçilmiştir. CHP’li yöneticiler önyargılarından kurtulamadıkları için şeffaf bakıp şeffaf düşünemiyorlar. Onları önyargı gözlüklerinden kurtulmaya davet ediyorum. Biz her zaman milletvekilimiz ve belediye başkanımızın yanındayız. Kendisine şeffaflığı için bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 6 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir