Karakeçili’de hazırlık

YOL ÇİZGİSİ OLUÅžTURACAKLAR
7'den 70'e ÅŸenlikleri bekleyen vatandaÅŸlar, ÅŸenliklere sadece Karakeçili'de deÄŸil, Kırıkkale'den, Türkiye'nin çeÅŸitli illerinden ve Türk Devletlerinden yüzlerce insanın gelmesi bekleniyor. Åženlikte, yapılacak çeÅŸitli etkinliklerle vatandaÅŸlar, geçmiÅŸlerini yaÅŸayarak, gelecek için yol çizgisi oluÅŸturacaklar. Ülke dışından ÅŸenliklere katılan insanlar, Karakeçili, Kırıkkale ve Türkiye'nin misafirperverliÄŸini bütün dünyaya duyuracaklar. Uluslararası Karakeçili Kültür Åženlikleri'ne Sayın CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ve Sayın MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli'nin de davet edileceÄŸi ve gelmeleri için çalışılacağı ifade ediliyor. Åženliklerde, siyasi parti liderleri, bakanlar ve genel müdürlerinde geleceÄŸi söyleniyor. Åženliklerle birlikte Karakeçili Türkiye'nin buluÅŸma noktası olacak.
SİYASİ ÜSTÜ BİR ÇALIÅžMA
Siyasi üstü bir çalışma olan ÅŸenlikte bütün siyasi parti milletvekilleri ÅŸenliÄŸin dört dörtlük olması için çalışmalarına son hızla devam ediyorlar. MHP Milletvekili Halil Öztürk, bürokratlarla tek tek görüÅŸerek ÅŸenlik hakkında bilgiler aktararak, destek alıyor. Åženlik için diÄŸer siyasi partiler il ve ilçe baÅŸkanları da ellerini taşın altına koydular.
VALİDEN BÜYÜK DESTEK
Åženlikler için maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, ÅŸenlik öncesi çalışmalarıyla birebir ilgileniyor. Bütün yapılacak iÅŸleri tek tek gözden geçiren Vali Yunus Sezer, ÅŸenliÄŸin en iyi ÅŸekilde ve huzurlu bir ortamda geçmesi için ÅŸimdiden koordinasyonlar oluÅŸturuyor. Vali Sezer'in yakın ilgisi ilçede ÅŸimdiden konuÅŸulmaya baÅŸlandı. Karakeçili halkı Sezer'in yakın ilgisinden dolayı memnuniyetini dile getiriyor. VatandaÅŸlar, devletin halkının yanında olduÄŸunu bir kez daha gördük diyerek, mutluluÄŸunu ifade ediyorlar. Karakeçili Belediye BaÅŸkanı Veysel Aydemir ise, kendilerine destek verem Vali Yunus Sezer'e teÅŸekkür ederek, "Valimiz saÄŸ olsun. Maddi ve manevi olarak hep yanımızda duruyor. Bir dediÄŸimizi iki etmiyor. Valimizle koordineli çalışıyoruz. Bu çalışma ÅŸenlikte meyvesini verecek” dedi.
DOLU DOLU GEÇECEK
13-14 Eylül 2019 tarihinde yapılacak olan Uluslararası Karakeçili Kültür Åženliklerinin birinci gününde Cuma Namazı öncesi bu vatan için ÅŸehit düÅŸmüÅŸ ÅŸehitler için Kur'an-ı Kerim okunacak. Namaz sonrası gözleme ve ayran ikram edilecek. Hemen ardından sünnet ÅŸöleni düzenlenecek. Daha sonra Kırıkkale Üniversitesi ÖÄŸretim Üyeleri tarafından "Karakeçili'nin İstihdam Politikası ve Karakeçili'nin Türkiye'deki yeri" konu alan bir panel düzenlenecek. Sonra tiyatro ve havai fiÅŸek gösterisi sunulacak. İkinci gün, mehter takımı önderliÄŸinde Karakeçili çarşı merkezinden programın yapılacağı alana yürüyüÅŸ gerçekleÅŸecek. Karakeçili Stadyumu'nda yapılan etkinlikte protokol konuÅŸmaları yapılacak. Ardından mehter takımı ve halk oyunları gösterisi sunulacak. Bununla birlikte gelen misafir ve vatandaÅŸlara ilçeye has etli pilav ve ayran ikram edilecek. Daha sonra güreÅŸ müsabakaları ve paraÅŸüt gösterisi yapılacak. Yerli ve TRT sanatçıları birbirinden güzel Türküler söyleyecekler. Åženlik çeÅŸitli etkinliklerle dolu dolu devam edecek.
TARİHÇESİ
İlki 1995 yılında yapılan Karakeçili Uluslararası Kültür ÅženliÄŸi her yıl düzenli olarak yapılmaktadır. Kültür Åženlikleri, Türkiye’nin deÄŸiÅŸik yerlerinde yaÅŸayan Karakeçili AÅŸiretine mensup kiÅŸilerle, Türk Cumhuriyetlerinden gelen ve resmi kurum ve kuruluÅŸların üst düzey temsilcilerinin katılımları ile gerçekleÅŸtirilen bir Kültür ÅženliÄŸidir.
YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış 'İLK YORUMU SEN YAP'
Bunlar da ilginizi çekebilir
Baloya ilgi yüksekti
Kasaba Kültür Sanat Derneği, Cumhuriyet’in 102. yılı şerefine Kırıkkale Belediyesi Millet Bahçesi Düğün Salonu’nda Cumhuriyet Balosu düzenledi. Halka açık olan etkinliğe katılım oldukça yoğundu.KÜLTÜR
Konsere büyük ilgi
Kırıkkale'de Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında sahne alan şarkıcı Fettah Can, yağmur altında eğlenen kalabalığa unutulmaz bir gece yaşattı.KÜLTÜR
Birlikte kutlayalım
Kırıkkale Belediyesi, Cumhuriyetin 102. yıl dönümünü görkemli bir etkinlikle kutlamaya hazırlanıyor. KÜLTÜR
102. yıla kutlama
Kırıkkale Belediyesi, Cumhuriyet’in 102. yılını büyük bir coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor.KÜLTÜR
Kabak festivali
Kırıkkale’nin Aşağı Mahmutlar köyünde bu yıl 6’ncısı düzenlenen Geleneksel Kabak Festivali, yoğun katılımla gerçekleştirildi.KÜLTÜR
Yaşlılar için etkinlik
Kırıkkale Belediyesi, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı. KÜLTÜR
Gastro Fest kutlandı
Bahşılı Belediyesi’nin ilk kez düzenlediği "1. GastroFest", Kırıkkale Valisi Mehmet Makas’ın katılımıyla büyük bir coşkuya sahne oldu.KÜLTÜR






















