En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Kadına destek yürüyüşü

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Mücadele Günü münasebetiyle Kırıkkale Valiliğinin koordinesinde Kırıkkale'de etkinlik yapıldı.
Bu haber 241 kere okunmuş. 25.11.2021 Perşembe 18:16

RESMİ PROGRAM YAPILDI

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Mücadele Günü münasebetiyle Kırıkkale Valiliğinin koordinesinde Kırıkkale'de etkinlik yapıldı. Kültür Müdürlüğü önünde toplanan kadınlar Cumhuriyet meydanına kadar yürüyerek kadın şiddetine dur dediler. Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu'da etkiliğe katılarak, kadınların her zaman yanlarında olduklarını söyledi ve KADES uygulamasını tüm kadınların telefonlarına indirmelerini istedi. Etkilikte Kırıkkale'de ki kurumlar Cumhuriyet meydanına stantlar açarak, vatandaşları Kadına yönelik şiddete karşı bilgilendirdiler. Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, meydanda Şiddete Dur Sözleşmesini imzaladı. Ardından kadınlarla birlikte ellerindeki balonları uçurarak, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Mücadele gününde farkındalık yarattılar.

 

VALİ BİLGİ VERDİ

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu burada yaptığı açıklamasında Şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını dile getirdi. Tekbıyıkoğlu, " Kadınlar daha kırılgan bir grup olduğu için Kadına olan şiddeti hem devlet olarak önemsiyoruz hem de insanı olarak önemsiyoruz. Devletimizin, İçişleri Bakanlığımızın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın, Adalet Bakanlığımızın ve Sağlık Bakanlığı Başta olmak üzere bu konuda ortak çalışmalar söz konusu. Bu konuda eylem planları hazırlandı ve Bakanlıklar arasında imzalandı ve Cumhurbaşkanlığımız tarafından onay gördü. Her kurum hem organize bir şekilde hem de ödevlerini eylem planlarına göre gerçekleştirmekte” dedi.

 

DESTEK AÇIKLAMASI

Vali Tekbıyıkoğlu, Kadın Destek Uygulaması (KADES) hakkında da bilgi verdi.  Tekbıyıkoğlu bütün kadınların KADES uygulamasını kullanmasını istedi. "İçişleri Bakanlığının da bu konuyla ilgili özel bir projesi var. KADES bu bir akıllı telefon uygulaması. Bayanlarımız bunu indirdiğinde şiddete maruz kaldıklarında bir tuşa basarak, gerekli güvenlik görevlilerimizin bulunduğu lokasyona elektronik sistemlerdeki algılama vasıtasıyla bulunduğu yerlere geliyorlar. Bayanlarımız şöyle diyebilirler "Ben eşimle çok iyi anlaşıyorum. Benim başıma bu iş gelmez'' diyebilirler. Ama bu kendisine yönelik herhangi bir şiddette dışarı da hiç tanımadığı bir kimsenin yapacağı bir şiddette veya kendisine yönelik değil bir başkasına şiddet uygulamasını görmekte.

 

KÖTÜ ÖRNEK UYARISI

İnsanı vazifesi görevi bu tuşa basarak, Kolluk personelimizi bir anda orada duruma müdahale etmesi için gerekli lokasyon bilgisini göndermiş oluyor. Biz bunu çok önemsiyoruz. İtalya'da da bu uygulama uluslararası bir ödül aldı. Bayanlarımız kendilerini güvende hissedebilirler ama buna rağmen bir başkasına faydalı olmak adına bu uygulamayı yüklesinler. Her zaman her insanın başına bir şeyler gelebiliyor. Yakın zamanda da bunun kötü örmeklerini tv'ler den izledik. Bu işi ne kadar öne getirebilirsek, şiddetle mücadeleyi ne kadar çok bilbortlarımız da olursak ne kadar çok sosyal medyada bu tür çalışmalarımızı gösterebiliriz. Bugün bir yürüyüş planladık ve çalışma arkadaşlarımız ve sivil halkımızda katıldı. Şiddete dur sözleşmesi de imzalayacağız” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir