En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

İyi tarım uygulaması

Kırıkkale’de iyi tarım uygulamasının artırılması amacıyla başlatılan çalışmalar adım adım ilerliyor. İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında Kırıkkale’de üreticilere sertifikaları dağıtıldı.
Bu haber 165 kere okunmuş. 12.12.2022 Pazartesi 17:32

ÖNEMLİ BİR UYGULAMA

Kırıkkale’de iyi tarım uygulamasının artırılması amacıyla başlatılan çalışmalar adım adım ilerliyor. İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında Kırıkkale’de üreticilere sertifikaları dağıtıldı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar neticesinde bir önceki yıl 6 üretici ile 246 dekar alanda yürütülen iyi tarım uygulamaları 2022 yılında Merkez dahil 5 ilçe de 17 üretici ile 881 dekar alana çıkartılmış durumda.

 

3 KAT ARTIŞ YAŞANDI

Kırıkkale’de organik tarım ve iyi tarım uygulamalarının geliştirilmesi ve bu konuda markalaşması için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün bitkisel ve hayvansal üretimde verim ve kalitenin artırılması, ürün çeşitliliğinin sağlanması, nadas alanlarının daraltılması, yem bitkisi ekiliş alanlarının artırılması, üreticilerin rekabet gücünün yükseltilmesi, yeterli ve güvenilir gıda arzının sağlanması konusunda attığı adımlar meyvesini vermeye başladığı gözleniyor. İl Müdürlüğünün Kırıkkale’de iyi tarım uygulamasının artırılması amacıyla başlattığı çalışma kapsamında 2021 yılında 246 dekar alanda uygulanan iyi tarım uygulamaları 2022 yılında 3 katına çıkartılarak Merkez dahil 5 ilçe de 17 üretici ile 881 dekara yükseldi.

 

SERTİFİKA DAĞITILDI

İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında Kırıkkale’de üreticilere sertifikaları dağıtıldı. Sertifikaların dağıtım töreninde konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz “İlimizde bu yıl yapılan İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında 17 üreticimize sertifikalarını dağıttık. 2021 üretim sezonunda 6 üretici ile 246 dekar alanda İyi Tarım Uygulamaları gerçekleştirilirken, bu sayı 2022 üretim sezonunda Merkez dahil 5 ilçe de 17 üretici ile 881 dekar alana çıkarılmış durumda” diye konuştu. İl Müdürü Yılmaz, İyi Tarım Uygulamalarının öneminden bahsederek çiftçilere teşekkürlerini iletti.

 

MÜDÜR BİLGİ VERDİ

Kırıkkale’de tarımın daha da gelişmesi için projelere imza attıklarını belirten İl Müdürü Yılmaz “Tıbbı Aromatik Bitkilerin Yetiştiriciliğinin Benimsetilmesi ve Yaygınlaştırılması Projesi” ile 150 üreticimize 10,4 ton çörek otu tohumu dağıtılarak 5000 da alanda ekimi gerçekleştirilmiş ve ilimizdeki 750 ton üretimin 250 tonu bu proje ile sağlanmıştır. “Kırıkkale İlinde Kuru Fasulye Üretiminin Geliştirilmesi Projesi” ile 99 üreticimize 10 ton sertifikalı kuru fasulye tohumu dağıtılarak 1000 da alanda ekimi gerçekleştirilmiş ve ilimizdeki üretimin 300 tonu bu proje ile sağlanmıştır. 

 

DESTEK SAĞLANIYOR

“Kırıkkale de Yağlık Ayçiçeği Yaygınlaştırılması Projesi” ile 150 üreticimize 1750 kg sertifikalı yağlık ayçiçeği tohumu dağıtılarak 4000 da alanda ekimi gerçekleştirilmiş ve ilimizde ki üretimin 1200 tonu bu proje ile sağlanmıştır. Tıbbı Aromatik Bitkilerin Yetiştiriciliğinin Benimsetilmesi ve Yaygınlaştırılması Projesi” ile 150 üreticimize 10,4 ton çörek otu tohumu dağıtılarak 5000 da alanda ekimi gerçekleştirilmiş ve ilimizdeki 750 ton üretimin 250 tonu bu proje ile sağlanmıştır” ifadesini kullandı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 10 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir