En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

İslam bilimini anlattı

Milli Eğitim Bakanlığı ve Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı (İBTAV) arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde farklı illerde konferanslar veren Rektör Ersan Aslan İslam ve Bilim Tarihini anlattı.
Bu haber 88 kere okunmuş. 13.12.2022 Salı 17:35

ÖNEMLİ BİLGİLER VERDİ

Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, konuşmasında Türk ve Müslüman bilim insanlarının dünya medeniyetine yaptığı katkılar hakkında öğrencilere bilgi verdi ve ülkemizde geçmişten bugüne yapılan teknolojik çalışmalardan örnekler vererek yüksek teknolojili ürünlerin önemini vurguladı. “Sizler yakın geleceğin Büyük Türkiye’si için; yüksek teknolojili ürünlerin önemini bilen ve kendi teknolojisini üretmeye aday, inovasyon ve Ar-Ge’nin önemini kavramış, dünyayla rekabet edebilen hatta çalışmalarıyla dünyaya yön verebilen lider gençler olmak için çalışmalısınız.” diyen Rektör Aslan gençlere şöyle hitap etti: “Geçmişte teknolojik çalışmalarımız engellenmiş olsa da günümüzde milli gemimizi, helikopterimizi, tankımızı, insansız hava aracımızı üretebiliyoruz. Gökbey Helikopteri, Atak Helikopteri, Fatih Sondaj Gemisi, TCG Anadolu Gemisi, Atmaca Füzesi, MPT 76, Altay Tankı, Fırtına Obüsleri ve Göktürk 2 uydusu gibi çok sayıda hayata geçirilmiş projelerimiz var. İnşallah hızımızı kesmeden 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize ulaşacağız. Sizler de bu gibi projelerde yer almak için tarihimizdeki örnek şahsiyetlerden ilham alarak, geçmişte elde ettiğimiz başarılara yeniden ulaşabileceğimize inanarak geleceğin bilim ve teknolojisine kendinizi hazırlayın.”

 

İSLAM TARİHİ ANLATIMI

Aslan, “Medeniyetimizin, Biruni, Cezeri, Farabi, Harezmi, İbni Sina, Ali Kuşçu, Mimar Sinan, Aziz Sancar, Burçin Mutlu Pakdil, Burcu Özsoy gibi örnek alınabilecek çok sayıda bilim adamı ve araştırmacı yetiştirdiğini ifade eden Rektörümüz, “ Kendimizi ve mensup olduğumuz medeniyetimizi bilmek istiyorsak bilim tarihimizle ilgili değerlendirmeleri doğru yapmamız gerekiyor. Tarihimizde 7. ve 8. yüzyıldan itibaren bilimsel çalışmalar yaparak Doğu’ya, Batı’ya katkılar oluşturduk.  Günümüzde Avrupa merkezli olarak kurulmuş, sadece Avrupa’daki gelişmeleri dikkate alan bir medeniyet algısı var.  Rahmetli Fuat Sezgin Hocamız, dünya medeniyetini anlamak için en doğudan en batıya kadar bütün medeniyetlerin anlaşılması gerektiğini ve bunların içinde İslam Medeniyetinin ise mutlaka anlaşılması gerektiğini ifade ediyor. Bizler, yetiştirdiğimiz bilim insanları, kurduğumuz üniversiteler ve dünya medeniyetine katkılarımızla büyük bir medeniyetin mensubu olduğumuzu unutmamalıyız.” dedi.

 

RESİM ÇEKİNDİLER

Konuşması sırasında sorduğu sorulara en hızlı şekilde doğru cevap veren öğrencilere “Fuat Sezgin ile Bilimler Tarihine Yolculuk” adlı kitabı hediye eden Rektörümüz, konferans sonunda öğrencilerle günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir