En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Işık sorunu

Kırıkkale’de eski adı Samsun Bulvarı, yeni adı Alparslan Türkeş Bulvarı üzerine kurulan yeni trafik ışıkları kazaları da beraberinde getirmeye başladı.
Bu haber 449 kere okunmuş. 24.02.2021 Çarsamba 17:34

TEHLİKELİ DURUM

Kırıkkale’de eski adı Samsun Bulvarı, yeni adı Alparslan Türkeş Bulvarı üzerine kurulan yeni trafik ışıkları kazaları da beraberinde getirmeye başladı.  Bulvar üzerine yenilenerek monte edilen trafik ışıklarının süresi hem tartışma konusu oldu ve hem de kazalara yol açmaya başladı. Trafik ışıklarından özellikle sarı ışığın süresi çok kısa. Işıklar yeşilden kırmızıya geçerken sarı ışığın süresinin kısa olması ve bir anda kırmızıya geçmesi sürücülere durmak için yeterli zaman bırakmıyor.

 

ZİNCİRLEME KAZA OLDU

Bu yüzden de sürücüler ya kırmızıda geçmek zorunda kalıyor veya ani fren yaparak duruyor. Bu da arkadan gelen araçların öndeki araca çarpmasına neden oluyor. Son bir hafta on gündür bu türü kazaların arttığı gözleniyor. Nokta mevkiinde sırf bu yüzden önceki sabah üç aracın birbirine çarptığı zincirleme kaza oldu.

 

YENİDEN DÜZENLENMELİ

Trafik lambalarında sayaç da bulunmuyor. Bulvar üzerine birkaç noktaya yeni monte edilen lambalar sayaçsız ve duruş veya kalkış için hazırlık süresi yani sarı ışık süresi çok kısa. Sarı ışığın sinyal bile vermeden yeşilden kırmızıya geçmesi dikkat çekiyor. Bir çok kişi yeni lambalara sayaç ve sarı ışık süresinin uzun olması gerektiğini söyleyen çalışma ya da ayar istiyor. Mevcut durumun çok tehlikeli olduğu vurgulanıyor ayrıca kırmızı ışıkta geçmek zorunda kalan sürücülerin de cezaya maruz kalacağı belirtiliyor. Bu nedenle ışıklara düzenleme yapılması öneriliyor.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 2 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir