En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Hilal olsun Türkiye

Kırıkkale Kızılay Şube Başkanı Mustafa İşler ve yönetim kurulu üyeleri basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek 2 aylık sürede ulaştığı aile ve ulaştırdığı yardım konusunda bilgi verdi.
Bu haber 556 kere okunmuş. 06.05.2019 Pazartesi 10:15

YARDIMLAR TESLİM EDİLİYOR

İşler yaptığı açıklamada " 130 hane ziyareti yapıldı. Gıda kolisi ve konser ve et kıyma teslim edildi. Göç idaresi ile yapılan proje ilimizde yaşayan mülteciler hakkında bilgisi alındı. Mağdur ailelerin topluma kazandırılması konusunda hazırlık çalışmaları başlatıldı. Milli Eğitim müdürlüğü ile yapılan proje genç nesilde sosyal yardımlaşma duyarlılığını artırmak için il meb'e bağlı liselerde her hafta 10 gönüllü öğrenci ile birlikte mağdur aileleri ziyaret edilerek yardımlar teslim ediliyor. Gençlik ve spor il müdürlüğü ile yapılan proje il müdürlüğü ile gerekli görüşmeler yapılarak gençlerde sosyal yardımlaşma duyarlılığını artırmak için ortak yardım ve kızılay faaliyetleri yapılacaktır” dedi.

 

FAALİYETLERİNE BAŞLANMIŞTIR

İşler açıklamasının devam da ise, "Genç kızılay Kırıkkale eğitim, sosyal ve psikolojik yönetimi oluşturuldu ve faaliyetlerine başlanmıştır. Kadınlar kolu oluşturuldu ve faaliyetlerine başlanıldı. Ramazan ayında açılacak 5 adet stand planlaması yapılmıştır. Kumbaralar 3 büyük ve 5 küçük tip olmak üzere esnaflarımız ile görüşülerek uygun yerlere bırakılacaktır.''dedi. İşler ramazan ayında yapılması planlanan yardım faaliyetleri hakkında da bilgi verdi. " 500 adet gıda kolisi yardımı, 500 aileye toplamda 20 bin nakdi yardım, 500 adet konserve yardımı, 500 aileye giyim yardımı, ramazan ayı boyunca günlük 100 kişilik ,iftar yemeği yardımı, ramazan ayının 15. günü olan islam dünyası yetimler günü iftar yemeği programı yapılacaktır” dedi.

 

KARŞILANMAYA DEVAM EDECEK

Mustafa işler  Hilal Olsun Türkiye kampanyası hakkında bilgi verdi. "Kızılay'ın ülke geneline yayılmış şubelerinin yapmış olduğu detaylı sosyal incelemeler sonucu ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşlarımızın ihtiyaçları Ramazan ayında da karşılanmaya devam edecek. İhtiyaç sahiplerinin kapısını gıda kolisi, sıcak yemek veya maddi destek olarak aralamak isteyen hayırseverler, ‘Hilal Olsun Türkiye’ sloganıyla başlatılan kampanya sayesinde milyonları sevindirecek” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 6 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir