En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Haber asılsız çıktı

Kırıkkale’de 2 kaçak İranlı’da koronavirüsü çıktığına dair sosyal medya ve bazı haber sitelerinde çıkan haberlere yalanlama geldi. Haber asılsız çıktı.
Bu haber 506 kere okunmuş. 25.02.2020 Salı 22:31

VİRÜS İDDİASI YAYILDI

İddiaya göre yurda kaçak yollardan giren ve Kırıkkale’ye kadar gelen İranlılar Jandarma tarafından yakalandı. 2 İranlı yüksek ateş nedeniyle Yüksek İhtisas Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada tahlilleri yapılan kaçak İranlılarda Koronavirüsü tesbit edildi. Hastane tarafından kaçak İranlılarAnkara’ya Zekai Tahir Burak Hastanesi’ne sevk edildiler. Ancak bu iddialar asılsız çıktı. Jandarma’nın konuyla ilgili açıklama yaptığı bildirilen ve sosyal medyada paylaşılan işte o açıklama:

 

AÇIKLAMA OLDU

“Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı tarafından her zaman yapılan trafik uygulamasında yurda kimliksiz giren 2 yabancı uyruklu kişilerin rutin adli işlemlerin ve sağlık muayenelerinin yapılması için Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesine getirilmesiyle birlikte ortaya atılan Korona Virüsü Kırıkkale’de diye sosyal medyada paylaşılan iddialar asılsızdır. Alınan bilgilere göre yabancı uyruklu vatandaşların sağlık durumlarının iyi olduğu, alınan sağlık raporu neticesinde İl Jandarma ekiplerine teslim edildi. Kaçaklar Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezine teslim edilerek, en kısa zamanda sınır dışı edilecektir. Kırıkkale Valiliği yapılan asılsız haber ile ilgili yasal işlem başlatacaktır.” Yüksek ihtisas Hastanesi Başhekimliği ve Sağlık İl Müdürlüğünün de konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 7 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir