Fidan diktiler

11 Kasım Milli AÄŸaçlandırma Günü etkinlikleri kapsamında Kırıkkale'de Kent Ormanına fidanlar dikildi. Kırıkkale Valisi Bülent TekbıyıkoÄŸlu, Kent Ormanı'nda gerçekleÅŸtirilen fidan dikim töreninde yaptığı konuÅŸmada, Türkiye'nin dünyada en hızlı ormanlaÅŸan dördüncü, Avrupa'da ise birinci ülke olduÄŸunu söyledi.
800 BİN FİDAN DİKİLECEK
Kırıkkale'de de yüzde 7 ormanlaÅŸma oranının yapılan çalışmalarla yüzde 16'ya kadar çıktığını aktaran TekbıyıkoÄŸlu, bugün toprakla buluÅŸturacakları fidanlardan 42'sini Bartın'daki maden faciasında kaybettiklerine ithaf edeceklerini dile getirdi. Orman İşletme Müdürü Atilla Yılmaz da il genelinde eÅŸ zamanlı 8 bin fidanın toprakla buluÅŸturulduÄŸunu, yıl sonuna kadar toplam 800 bin fidan dikimi yapılacağını kaydetti.
DAHA YEŞİL BİR VATAN
Yılmaz açıklamasının devamında "2022 yılında hedeflerini daha da ileriye taşıyan Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel MüdürlüÄŸü Sayın CumhurbaÅŸkanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın açıkladığı Türkiye Yüzyılı vizyonundan hareketle “Türkiye Yüzyılına Nefes” olmak için yola çıktı. Orman Genel MüdürlüÄŸü, toprakla buluÅŸan her fidanın Türkiye Yüzyılına Nefes olacağını bilerek; daha yeÅŸil bir vatan için seferber oldu.
81 İLDE ÇALIÅžMA
2022 yılında “Türkiye Yüzyılına Nefes” mottosuyla kutlanacak olan 11 Kasım Milli AÄŸaçlandırma gününde, 81 İlde 1023 farklı lokasyonda yine her yaÅŸtan 100 binlerce kiÅŸinin katılımıyla ülke genelinde 4 milyon civarında fidanın toprakla buluÅŸturulması hedefleniyor. GeçmiÅŸten gelen gücümüzle, Anadolu’ya yayılan köklerimizle, dünden bugüne bugünden geleceÄŸe Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni yüzyılına nefes olmaya devam ediyoruz. Haydi Türkiye yeÅŸil vatan için hep birlikte fidan dikmeye'' dedi.
PLAKALAR ASILDI
KonuÅŸmaların ardından Vali TekbıyıkoÄŸlu, Belediye BaÅŸkanı Mehmet Saygılı, protokol üyeleri, öÄŸrenciler ve vatandaÅŸlar fidanların dikimini yaparak can suyu verdi. Toprakla buluÅŸturulan 8 bin fidanın 42'sine, Amasra'da yaÅŸanan maden faciasında hayatını kaybeden iÅŸçilerin isimlerinin yazılı olduÄŸu plakalar asıldı.
YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış 'İLK YORUMU SEN YAP'
Bunlar da ilginizi çekebilir





