En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Emekli zam bekliyor

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, “Yüksek fiyat artışları karşısında Emeklilerimize ödenen aylıklar yetersiz kaldığından temmuz ayında yüzdeli artış ile birlikte seyyanen zam da yapılmalıdır” dedi.
Bu haber 259 kere okunmuş. 17.05.2022 Salı 18:21

EMEKLİYİ ANLATTI

TÜED Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Mart 2022 ayına ilişkin tüketici fiyat artışlarının çarşı - pazar ile uyumlu olmadığı bir kez daha net bir şekilde görüldüğünü dile getirdi. Emeklilerin ek zam beklediğini ifade eden Başkan Aytekin, “Emeklinin ve çalışanların ücretlerinin belirlenmesinde tek yetkili olan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Emekli aylıklarının erimesinde de tek sorumlu olmaktadır.

 

EK ZAM BEKLİYORLAR

Ekmek, çay, şeker, bulgur, pirinç, yumurta, baklagiller ve sebzeye erişim emekliler için lüks olmaya başlandığını dile getiren Aytekin, “Emeklilere ödenen aylıklar yetersiz kaldığından emekli pazara gidemiyor. Emeklilerin yüzde 90 ı açlık sınırının altında aylık aldığından açlıkla boğuşur duruma gelmiştir. Yoksulluk sınırının 16 bin lirayı aştığı bir dönemde emeklilerimiz yoksul sayılmaktadır. Emekli aylıklarına sosyal yardım yapılmaması en önemli eksiklik olarak görülmeli ve 2000 öncesi dönemde olduğu gibi emeklilerimize sosyal yardım yapılmalıdır. Bu nedenle emekliler ek zam yapılmasını bekliyor

 

SEYYANEN ZAM YAPILMALI

Yüksek fiyat artışları karşısında Emeklilerimize ödenen aylıklar yetersiz kaldığından temmuz ayında yüzdeli artış ile birlikte seyyanen zam da yapılmalıdır. Açlık sınırı 5 bin liraya yükselmiş yoksulluk sınırı 16 bin lirayı aşmıştır. Bu şartlar altında emeklilerimiz zorunlu harcamalarını alamadığından ülkeyi yönetenlerin  giderek ağırlaşan bu soruna çözüm bulması gerekir. Emeklilerimizin acil beklentilerini şöyle sıralayabiliriz. TÜİK in verilerine inanmıyoruz bizim enflasyonumuz 3 haneli rakamda bu güne kadar kayıplarımız temmuz ayı beklenmeden ek zam verilmesi Temmuz ayında ise TÜİK enflasyonu verilmeli ikramiye 2500 TL ye çıkarılması yüzdeli zamlar yerine seyyanen maaşlara zam yapılmalı.

 

KAYIPLAR GİDERİLMELİ

2000 öncesi emeklilere verilen intibakın 2000 sonrası emeklilere de verilmesi verilen yüzde dört ilave zammın yüzde ona çıkarılması sağlıkta katkı paylarının kaldırılmasının yanı sıra en az emekli maaşının asgari ücret seviyesine getirilmesi. Bu ekonomik krizde aylık enflasyon oranlarının aylık maaşlara yansıtılması gereğine inanmaktayız. Bu durumda kayıplarımız bir ölçüde az da olsa giderileceğine inanmaktayız” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 4 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir