En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Eğitim Merkezi olacak

Kırıkkale’de Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimleri ile Mesleki Eğitim Merkezi Projesi gerçekleştiriliyor ve Silah İhtisas OSB’de bu amaçla bir merkez kuruluyor.
Bu haber 230 kere okunmuş. 13.01.2022 Perşembe 18:19

ÖNEMLİ BİR GELİŞME

İlimizde imalata yönelik özellikle metal sektöründe faaliyet gösteren firmaların en büyük sorunlarından olan nitelikli ara eleman sorununun çözümü için Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan Mesleki Eğitim Merkezi Projesinde süreç ilerliyor. Ahiler Kalkınma Ajansı Sanayi Altyapısının Güçlendirilmesi Mali Destek Programı kapsamında hazırlanan Kırıkkale Mesleki Eğitim Merkezi Projesi kapsamında Silah İhtisas OSB içerisinde arsa tahsisi yapılan, projelendirmesi tamamlanarak gerekli izinleri alınan merkezin inşaat ihalesi önümüzdeki ay içerisinde yapılacak.

 

VARLI BİLGİ VERDİ

Konuyu değerlendiren TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı şunları söyledi: “İlimizde ve yakın çevremizde çok büyük bir nitelikli ara eleman eksikliği var. Biz bu açığı tespit ettik; ki bu sadece şehrimizin değil, aynı zamanda ülkemizin büyük sıkıntılarından. Ara eleman noktasında sıkıntımız var. Türkiye’de üniversite sayısı 300’ü geçti. Üniversite mezunumuz çok, ara elemanımız yok. Biz de bu eksikliğin giderilmesi anlamında meslek liselerine çok önem veriyoruz. “Meslek Lisesi Memleket Meselesi” sloganını hatırlatıyoruz. AHİLER Kalkınma Ajansı ile birlikte yürüttüğümüz bir projemiz var. Sürekli Mesleki Eğitim Merkezi kuruyoruz Silah OSB’mizin içerisine. Hedefimiz, bu sektörde çalışan firmalara ara eleman desteği vermektir.

 

GENİŞMELERİ ANLATTI

Üniversitemiz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve OSB’lerle müşterek projelerimiz var ama bu odamızın bir projesi. Sürekli Mesleki Eğitim Merkezi kurup, savunma sanayisine yönelik imalat yapan firmaların ara eleman ihtiyacını gidereceğiz. Ocak ayı sonunda proje neticelenecek, biz de öğrencilerimizi yetiştirerek OSB’lerimiz ve Küçük Sanayi Sitemizdeki metal sektörüne imalat yapan tüm sektörlerimize ara eleman yetiştireceğiz. Eğitim merkezine kabulde yaş sınırı olmayacak. Meslek öğrenmek isteyen her yaştan vatandaşımız gelip burada meslek öğrenip üretim sürecinin parçası olacak. Biz Kırıkkale’de sanayinin gelişmesi, üretimin ve istihdamın artması için durmadan çalışmaya devam edeceğiz.”

 

HEDEFLERİ ANLATTI

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın şehirde sanayinin güçlenmesi, yeniden savunma sanayinin merkezi haline gelmesi amacına yönelik çalışmalarından biri de Kırıkkale Savunma ve Makine Sanayi AŞ. Oda tarafından kurulan şirket Silah İhtisas Sanayi Bölgesi içerisinde savunma sanayine yönelik üretim gerçekleştirecek. İlk aşamada tamamı odaya ait olan firma, üretime geçtikten sonra hisselerini üyelerine açarak güç birliği ile şehrin ortak üretim merkezi haline gelecek. Makine Kimya Endüstrisi AŞ’nin statü değişikliği sonucu ihale mevzuatında da birtakım değişiklikler olduğuna işaret eden TSO Yönetim Kurulu Başkanı Varlı, MKE’ye ve diğer büyük firmalara tedarikçi olunacağı gibi uzun vadede kendi ürünlerini de üretme kapasitesine sahip bir firma hedeflediklerini söyledi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir