En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Destek açıklaması

Yerli malı haftası dolayısıyla açıklamalarda bulunan Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, haftanın önemine değinerek, yerli malı haftasının toplumsal tutum bilincinin artırılmasında önemli rol oynayacağına vurgu yaptı.
Bu haber 376 kere okunmuş. 18.12.2019 Çarsamba 19:06

SÜMER AÇIKLAMADA BULUNDU

Ülkemizde her sene düzenli olarak Aralık ayında kutlanan resmi adıyla Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası, kısa adıyla Yerli Malı Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulunan Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, haftanın yerli malı konusunda farkındalığın artırılması açısından önemli olduğuna vurgu yaptı. Haftanın bir taraftan israfın önüne geçilmesi, diğer taraftan yerli ürünlerin katma değerli ürünler hale getirilmesi bakımından bir fırsat olduğunu hatırlatan Başkan Sümer “Bir ülkenin güç dengeleri üretim, tüketim ve verimlilik üzerine kuruludur. Üretimin yerli ve sürdürülebilir olması ise ancak tarımda, ticarette, sanayide ve enerjide dışa bağımlılığı azaltarak olabilir. Bu nedenle yerli üretim desteklenmeli, milli tüketim bilinci geliştirilmelidir. Yerli malı tüketim bilincimiz, yarınlara bırakabileceğimiz en büyük mirastır” diye konuştu.

 

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Başkan Sümer “Kırıkkale Valiliğimizin başlatmış olduğu yerli ürünlerimizin Dinek Markası adı altında pazarlama çalışmaları, yerli ürünlerimizi koruyarak katma değerli hale getirmemizin önünü açacaktır. İlimizin bazı noktalarında hizmete açılan Gastronomi merkezlerinde yer alan ürünler, yerelde ürettiğimiz ürünlerin ekonomiye kazandırılmasında, önümüzdeki dönemlerde de gelecek nesillerimize iyi bir örnek olarak üretiminin devam etmesine vesile olacaktır. Bu hizmette emeği geçen başta sayın Valimiz Yunus Sezer olmak üzere bürokrasimize, STK’larımıza ve emeği olan herkese teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir