En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Davulla karşılandılar

Muğla'da Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneği tarafından hazırlanan etkinlik kapsamında Türkiye de 81 il de bulunan Bisikletli kadınlar...
Bu haber 836 kere okunmuş. 09.08.2018 Perşembe 18:29

Muğla'da Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneği tarafından hazırlanan etkinlik kapsamında Türkiye de 81 il de bulunan Bisikletli kadınlar tarafından karşılanacak olan ve 19 Mayıs 2018 de yola çıkan Türk Bayrağı Ankaralı bisiklet severler tarafından Kırıkkale’de davul zurna eşliğinde teslim edildi.

 

 

HALAYLA KARŞILANDILAR

Daha önce Türkiye de 65 ili dolaşan ve Bayan Bisiklet severler tarafından getirilen teslim alınan Türk Bayrağı Ankara-Kırıkkale il hududunda  Bisiklet severler Ankara Bisiklet severleri davul zurna eşliğinde oyunlar oynayarak ve halay çekerek karşıladılar.

 

Açıklama yaptılar

Her iki ekibin karşılaşması sırasında Ankara ekibi adına Figen Görgü ve Kırıkkale adına M Nazan Seven’in duygulu anlar yaşadığı Türk Bayrağı teslim töreninde Figan Görgü “19 Mayıs da Muğla da Mor pedal bisiklet derneği tarafından çıkarıldı. 81 ili dolaşmak suretiyle el ele elden ele adı altında bütün kadınlar kendi ilini temsilen bayrağımıza karşılayarak bir gün misafir ediyor. Ertesi günü bir başka kadın bisikletçiler diğer ile teslim ediyor. Bizler kadın, Bisiklet ve bayrağımız çok önemli, bu benim için dünyanın en önemli hareketi bu, bunu anlatmak duygularımla kolay değil. Bayrağımız 30 Ağustos da Muğla da olacak ve bizler 81 ilden bayan bisikletçiler olarak buluşup bir kez daha düzenlenecek olan festivale renk katacağız” dedi.

 

FOTO ÇEKİMİ YAPILDI

Kırıkkale Bisiklet Severler Derneği Başkanı M Nazan Seven ise konuşmasında “Ben heyecandan hale titriyorum. Çok mutlu ve gururluyum. Yüce bayrağımızı ben teslim aldım. İnşallah  ben ve ekibim çok güzel şekilde Yozgat’a ulaştıracağız. Yani o kadar etkinlikler, sportif faaliyetler yaptım. Ama Türk Bayrağının verdiği haz mutluluk bambaşka bir şeymiş gençlerimiz durmasın Türk kadınları etkinliklerden geri kalmasın bisiklet kullansınlar onu hayatımıza su ekmek gibi sokalım istiyoruz” diye konuştu. Her iki ekip birlikte il sınırından Kırıkkale kent parkına kadar toplu hale bisikletleri ile birlikte inerek burada bulunan Kırıkkale ve silah amblemi önünde günün anısına fotoğraf çektirdiler.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 1 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir