Bilgilendirme yapıldı

TÜBİTAK BİLİM FUARI
Toplantıya Milli EÄŸitim Müdürü Yusuf Tüfekçi´nin yanı sıra TÜBİTAK DDK Üyesi Prof. Dr. İsmail Çakır, TÜBİTAK İl Temsilcisi Prof Dr. Mahmut Böyükata, TÜBİTAK Milli EÄŸitim Temsilcisi Recep KurtoÄŸlu, okul müdürleri ve öÄŸretmenler katıldı. Toplantının açılış konuÅŸmasını gerçekleÅŸtiren Tüfekçi, “TÜBİTAK bilim fuarları ortaokullarda ve liselerde öÄŸrencilerin kendini ifade etmelerine, deÄŸerli ve farklı olduÄŸu hissi yaÅŸamasına katkı saÄŸlamaktadır”
BİR ÅžEYLER ÜRETİYOR
“ÖÄŸrenciler, TÜBİTAK proje yarışmalarına katılmakla ve orada projelerini sergilemekle özgüven elde etmekte, bir ÅŸey üretiyor olmanın hazzını ve onurunu yaÅŸamakta, kendisini farklı ve ayrıcalıklı hissetmekte bunun neticesinde de kiÅŸisel ve akademik geliÅŸimleri olumlu yönde etkilenmektedir. Çalışmaları ne olursa olsun kendi çalışmalarının bulunduÄŸu standı gezen misafirlerin sorularına heyecanla ve gözlerinin içi gülerek cevap vermeleri bile bu fuarın yapılması için yeterlidir”
EĞİTİMDE BAŞARININ SIRRI
Son olarak Tüfekçi, “EÄŸitimde baÅŸarının sırrı tekdüzeliÄŸi ortadan kaldıran, okullara farklılık katan bu tür çalışmalarda gizlidir. Hepinize katıldığınız için teÅŸekkür ediyor, baÅŸarılar diliyorum” dedi. Daha sonra TÜBİTAK DDK Üyesi Prof. Dr. İsmail Çakır ve İl Temsilcisi Prof. Dr. Mahmut Böyükata ve Milli EÄŸitim Temsilcisi Recep KurtoÄŸlu, katılımcılarımıza TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarlarına katılma ÅŸartları, uygulama esasları, öÄŸrencilere ne gibi fayda saÄŸladığı konularında bilgi verdi. Soru cevap ÅŸeklinde devam eden toplantı, iyi dilek ve temennilerle son buldu.
YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış 'İLK YORUMU SEN YAP'
Bunlar da ilginizi çekebilir





