En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Bayram sonuna kadar

Kabine Toplantısı kararları açıklandı! Başkan Erdoğan duyurdu: Türkiye 21 günlük tam kapanma sürecine geçiyor.
Bu haber 294 kere okunmuş. 26.04.2021 Pazartesi 20:15

KAPANMA KARARI ÇIKTI

Gözler Kabine Toplantısı'ndan çıkacak kararlara çevrilmişti. Başkan Erdoğan kritip toplantının ardından ulusa seslendi. Artan vaka ve vefat sayıları ile birlikte Ramazan başlanlıgında uygulanmaya başlanan kısmi kapanmanın avantajlarının tabloya da yansıdığını dile getiren Başkan Erdoğan, koronavirüs vakalarının 5 bine düşürülmesini hedeflediklerini açıkladı. Bununla birlikte Türkiye'nin 29 Nisan 19.00'dan 17 Mayıs 05.00'a kadar tam kapanmaya geçeceğini belirtti.

 

İŞTE KARARLAR

Kabine Toplantısı kararları Türkiye'nin bir numaralı gündemi durumunda. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, tam kapanma tedbirini de görüşmek üzere Bakanlar Kurulu'nu toplamıştı. Kritik toplantıdan tam kapanma kararı çıktı. İşte Başkan Erdoğan'ın son dakika açıklamasının detayları:

 

“Koronavirüs salgını dünyayı kasıp kavurmaya devam ediyor. Bu salgın krizini ülkemiz ve milletimiz için en hayırlı şekilde yönetmeye çalışıyoruz. Sağlık hizmetleri konusunda hamdolsun herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor."

 

Vaka sayımızı 5 binin altına indirmeliyiz. Hedeflediğimiz rahatlamayı sağlamak için biraz daha fedakarlık yapmamız gerekiyor.

 

29 Nisan 2021 yani Perşembe akamı saat 19.00'dan başlayın 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar tam kapanmaya geçiyoruz. Bu tarihlerde kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

 

Üretim imalat, gıda, temizlik, sağlık gibi alanlarda istisna alanlarda tüm işyerleri faaliyetlere ara verilecek. Yeme içme sektöründe paket servisi verilecektir. Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak, diğer günlerde belirlenen saatlerde hizmeti sürdürecek.

 

Şehirlerarası seyahatler izne tabi olacak. Şehirlerarası yüzde 50 kapasiteyle çalışabilecektir. Konaklama tesislerindeki rezervasyonlar istisna teşkil etmeyecektir. Kamu kurumundaki personel uzaktan veya dönüşümlü çalışmaya yönlendirecektir.

 

Ana okulu, kreş, 8. ve 12. sınıflar dahil tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek tüm sınavlar ertelenecek. Tarım sektörlerinde ç alışanların faaliyetlerini gereken düzenlemeler ayrıca yapılacaktır.

 

İhtiyaçlarını karşılamak için sokağa çıkamayan yaşlı veya ağır hastalığı olan vatandaşlarımız vefa ekiplerinden destek isteyebileceklerdir. Kurumlarımız gereken tüm tedbirleri alacaktır. Bu sürecin hedeflediğimiz şekilde sonuç verebilmesi için kurallar en sıkı şekilde uygulanacak, kesinlikle taviz verilmeyecektir. İnşallah bu fedakarlığımızın karşılığını bayram sonrası huzurlu, sağlık ve mutlu günlere ulaşarak alacağız. Rabbim yar ve yardımcınız olsun diyerek hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Kalın sağlıcakla."

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir