En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Bayram coşkusu

Cumhuriyetin kuruluşunun 96. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Kırıkkale'de de büyük bir coşkuyla kutlandı. Bu yıl kutlamalara JÖH'ün gösterileri damgasını vurdu. Havanın güzel olması vatandaşların törene daha çok katılmalarını sağladı.
Bu haber 498 kere okunmuş. 29.10.2019 Salı 15:43

KUTLAMALAR YAPILDI

Kırıkkale'deki tören, Vali Yunus Sezer'in Valilik binasında tebrikleri kabulüyle başladı. Fevzi Çakmak Caddesi'nde devam eden törende konuşan Vali Sezer, Cumhuriyet'in 96'ncı yıl dönümünü milletçe, büyük bir heyecan, coşku ve onurla kutladıklarını söyledi. Programda hafta kapsamında düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediye verildi. Öğrenciler şiir okudu, halk oyunu ekibi gösteri sundu. Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) ekiplerince helikopterle gerçekleştirilen gösteri beğeni topladı. Program, tören geçidinin ardından sona erdi. Törene CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Garnizon Komutanı Albay Mehmet Ali Durmuş, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

İLÇELERDE KUTLAMALAR

Kırıkkale'nin Keskin, Karakeçili, Bahşılı ve Yahşihan ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı. Keskin'deki tören, Kaymakamlık önünde başlayan ve Cumhuriyet Meydanı'nda sona eren "Cumhuriyet Yürüyüşü" ile başladı. Cumhuriyet Meydanı'nda devam törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Kaymakam Tekin Erdemir, burada yaptığı konuşmada, "Cumhuriyet'in değerlerine sahip çıkmalıyız. Cumhuriyet kolay kurulmadı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın ülkemize ve Keskin'e hayırlı olmasını dilerim. Şehit ve gazilerimizi de minnetle anıyoruz. Hepsinin yaptıkları kalbimizden hiç silinmeyecektir." dedi. Tören, öğrenciler tarafından okunan şiirler ve çeşitli gösterilerin ardından sona erdi. Programa, Belediye Başkanı Dede Yıldırım, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

KARAKEÇİLİ’DE KUTLAMA

Karakeçili Stadı'nda düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kaymakam Yunus Emre Şahin ve Belediye Başkanı Veysel Aydemir, vatandaşların bayramını kutladı. Törende, Kaymakam Şahin'in günün anlam ve önemine belirten konuşmayı yapmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu ve gösteriler düzenlendi. Program, tören geçidinin ardından sona erdi.

 

BAHŞILI’DA KUTLAMA

Bahşılı Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Kaymakam Ahmet Altun'un günün anlam ve önemine belirten konuşmayı yapmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu ve halk oyunları gösterisi yapıldı.29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin, protokol üyeleri ve vatandaşların katıldığı program, tören geçidinin ardından sona erdi.

 

YAHŞİHAN’DA KUTLAMA

Yenişehir Mahallesi'ndeki bir halı sahada düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Kaymakam Fatih Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, "Büyük milletimizin tarihteki en parlak başarılarından Cumhuriyetin 96'ncı yılını kutluyoruz. Bu büyük günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, onun kahraman silah arkadaşlarını ve kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi milletçe şükran ve rahmetle anıyoruz." ifadelerini kullandı. Tören, öğrencilerin şiirler okuması ve çeşitli gösterilerin ardından sona erdi. Programa, Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, Mühimmat Ana Depo Komutanı Bakım Albay Lütfü Önder Balkan, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 6 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir