En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Başkanlar toplandı

49.Baro Başkanları Toplantısı Türkiye Barolar Birliğinin ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıda Kırıkkale’yi Baro Başkanı Mutlu Korkmaz temsil etti.
Bu haber 73 kere okunmuş. 28.12.2022 Çarsamba 16:30

49.Baro Başkanları Toplantısı Türkiye Barolar Birliğinin ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıda Kırıkkale’yi Baro Başkanı Mutlu Korkmaz temsil etti. Toplantıda CMK ücret tarifesi avukatın emek ve mesaisini karşılayacak şekilde belirlenmesi gerektiği vurgulandı.

 

 

 

CMK ÜCRET TARİFESİ

Baro Başkanları Toplantısı Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Yönetim Kurulu üyeleri ve Baro Başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda Kırıkkale’yi Baro Başkanı Mutlu Korkmaz temsil etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Birlik Başkanı Sağkan, toplantının öncelikli gündem maddesi olan CMK ücret tarifesi ile ilgili sürece ilişkin bilgileri paylaştı. Sağkan “49. baro başkanları toplantısında bizleri burada bir araya getiren, CMK zorunlu müdafiiliği hizmeti kapsamında kamu hizmetlerinin en kutsallarından birini her gün kollukta, savcılıklarda, mahkemelerde ve cezaevlerinde gereği gibi yerine getiren ancak karşılığında “emeğinin olması gerektiği ederi” değil, çoktan angaryaya varmış bir ücretin reva görüldüğü on binlerce avukatın sesini tüm kamuoyuna duyurma zorunluluğudur” diye konuştu.

 

 

İVEDİLİKLE ARTIRILMALI

Sağkan açıklamasının devamında “CMK ücret tarifesi avukatın emek ve mesaisini karşılayacak şekilde belirlenmeli, hizmetin niteliği gereği KDV den muaf tutulmalıdır. Bu hususun bir taahhüt belgesi olan İnsan Hakları Eylem Planında da düzenlendiğini ve sorumlu kurumların Adalet Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı olduğunu, hayata geçirilmek için öngörülen 1 yıllık sürenin de çoktan geçtiğini tekrar hatırlatıyorum. Ekonomik yönden güçsüz durumda bulunan vatandaşlarımızın adalete erişimlerindeki en önemli unsur olan adli yardım için bütçeden ayrılan oran ivedi şekilde artırılmalıdır.

 

HAKLARIMIZI KULLANIRIZ

Yine yurttaşlarımızın adalete erişimini kolaylaştırmak bakımından tüm avukatlık hizmetlerinde KDV oranı düşürülmelidir. Avukata dönük şiddetle mücadele için Adalet Bakanlığı’na sunduğumuz öneriler acil olarak hayata geçirilmelidir. Bizler TBB ve Barolar olarak yurttaşlarımızın adil yargılanma, adalete erişim ve savunma haklarının güvence altına alınması ve elbette mesleğimizin itibarının korunması için mücadele etmeye devam edeceğimizi, haklı taleplerimizde dün olduğu gibi bugün de demokratik haklarımızı kullanmaktan çekinmeyeceğimizi tüm kamuoyunun bilgisine saygıyla ve kararlılıkla sunarız” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 2 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir