En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Başka bahara kaldı

Kırıkkale CHP Milletvekili Ahmet Önal, Kırıkkale'nin Yuva mahallesine yapılan Emeklilerin TOKİ’den aldığı ev fiyatları ve taksitlerine yapılan zamlar hakkında TBMM'de genel kurulda bir konuşma yaptı.
Bu haber 540 kere okunmuş. 20.11.2019 Çarsamba 15:29

Kırıkkale CHP Milletvekili Ahmet Önal, Kırıkkale'nin Yuva mahallesine yapılan Emeklilerin TOKİ’den aldığı ev fiyatları ve taksitlerine yapılan zamlar hakkında TBMM'de genel kurulda bir konuşma yaptı. Önal, "Ortalama emekli maaşının asgari ücrete dahi denk gelmediği ülkemizde Kırıkkaleli emeklilerimizin ev sahibi olma hayalleri yine başka bahara kaldı” dedi.

 

 

EMEKLİNİN SESİ OLDU

 Önal genel kurulda yaptığı konuşmasında "Kırıkkale'mizde Yuva Mahallesi ve Çullu köyü arasındaki araziye TOKİ tarafından evi olmayan emeklilerimiz için 927 adet konut yapıldı. Hak sahipliği kura yoluyla belirlendi. Daha önce 2+1 dairelerin aylık taksit miktarı 388 TL olarak, 3+1 dairelerin aylık taksit miktarı 750 TL olarak belirlenmişti ancak ekonomik kriz gerekçe gösterilerek evlerin peşinat, taksit ve ön ödeme fiyatları artırıldı. Birçok emeklimiz bu yapılan zamlardan sonra ev sahibi olmaktan vazgeçti. Şu an emeklimiz 2+1 daire sahibi olmak için aylık 704 TL, 3+1 daire sahibi olmak için aylık 950 TL ödemek zorunda. Ortalama emekli maaşının asgari ücrete dahi denk gelmediği ülkemizde Kırıkkaleli emeklilerimizin ev sahibi olma hayalleri yine başka bahara kaldı. Taksit miktarı azaltılmazsa emeklilerimiz TOKİ'yle yapılan sözleşmeyi feshetmeye hazırlanıyor ve seslerinin Ankara'dan duyulmasını talep ediyor” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 7 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir