En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Baloğlu açıklama yaptı

MHP Kırıkkale İl Başkanı Erdal Baloğlu, MKE hakkında TBMM’ye sunulan taslak hakkında açıklama yaptı.
Bu haber 293 kere okunmuş. 24.06.2021 Perşembe 18:29

MKE AÇIKLAMASI

MHP Kırıkkale İl Başkanı Erdal Baloğlu, MKE hakkında TBMM’ye sunulan taslak hakkında açıklama yaptı. Baloğlu, “Öncelikle net olan MKEK kesinlikle özelleştirilmeyeceğidir. MHP, can damarımız MKE Kurumu ve çalışan işçi ile memurlarımızın haklarını savunmaya ve iyileştirmeye ant içmiştir” dedi. Baloğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Birkaç gündür Kanun Teklifi ile ilgili özellikle kamuoyunda bir bilgi kirliliği olduğu görülmüştür. Bazı siyasi partilerin de miting düzenlemek suretiyle, siyasi beklenti içerisine girdiği konuşmalar, ifadeler ve iddialar tek tek incelenip not edilmiştir. Çözüm önerileri sunmak yerine hükümeti ve Cumhur ittifakını yuhalamak biraz basite kaçmıştır. Netice itibariyle bünyesinde ve yönetimlerinde her zaman MKEK işçilerini barındıran MHP Kırıkkale Teşkilatları önce kendi yönetiminde bulunan işçi kardeşlerimizden, çalışanlarından, endişelerini dinlemiştir.

 

 

BAKANLIĞA BAĞLI OLACAK

Daha sonra her siyasinin de yapması gerektiği gibi MKEK genel müdürlüğünden randevu alıp, Başta Genel Müdür Yardımcılarımız olmak üzere kanun Teklifi üzerine çalışan kurumun yöneticilerinden detaylı bilgi almıştır. Bu bilgiler, kanun teklifi ve bir takım araştırmalar neticesinde; Öncelikle net olan MKEK kesinlikle özelleştirilmeyeceğidir. Özelleştirme ve özerkleştirmeyi karıştırmamak lazım. MKEK Anonim Şirkete dönüştürülecek ve Milli Savunma Bakanlığına bağlı olacak, Yönetim Kurulu Başkanı bizatihi Milli Savunma Bakanı olacaktır. Kurumun özelleştirilmesi bir yana daha da sağlam temel üzerine oturtulmaktadır.

 

AÇIKLIK GETİRMEK İÇİN

Hali hazırda devam eden milli projelerin bir çok imalatı dün olduğundan çok daha fazla MKE A.Ş. de üretilmeye devam edecektir. Kurumun hantallığı giderilecek, dinamik piyasa koşullarıyla rekabet edebilen hareket kabiliyeti yüksek bir kurum haline gelecektir. Açıklamaya çalıştığımız konular MKEK’nun Anonim şirkete dönüştürülmesi ve olası yaşanacağı sorulara açıklık getirmek içindir. Yakın zamanda yasalaşması halinde Kırıkkale’miz özelinde hayata geçmesi planlanan, yatırım, projeler ve yeni istihdam imkanlarını kıymetli hemşerilerimiz ile paylaşılacaktır.”

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 1 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir