Aşure etkinliği yapıldı

ETKİNLİK YAPILDI
Kırıkkale’nin YahÅŸihan ilçesinde dayanışma, bolluk ve bereketin sembolü olan aÅŸure nedeniyle ‘Geleneksel AÅŸure Günü’ etkinliÄŸi düzenlendi. Etkinlikte kazanlar içerisinde kaynatılan aÅŸureler vatandaÅŸlara ikram edilirken birlik ve beraberlik mesajı verildi. Bereket, bolluk, dayanışma, birlik ve beraberliÄŸin sembolü olan aÅŸure için YahÅŸihan ilçesinde her yıl geleneksel hale getirilen etkinlik bu yılda “Geleneksel AÅŸure Günü" adı altında Kilim 46 DüÄŸün Salonu’nda gerçekleÅŸtirildi. İlçede bulunan bayanların eÅŸliÄŸinde yaklaşık 10 kazanda kaynatılan aÅŸureler vatandaÅŸlara ikram edilerek afiyetle yenildi. Saygı duruÅŸu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla baÅŸlayan program, protokol konuÅŸmalarıyla devam etti.
HOÅžGÖRÜ YANSIMASI
YahÅŸihan Belediye BaÅŸkanı Osman Türkyılmaz muharrem ayının milletimize, Türk İslam alemine dirlik, birlik ve sükunet getirmesini temenni ederek, bu ayın ruhuna ve manevi vecibelerine uygun bir ÅŸekilde nefes almayı diledi. Türkyılmaz, “YahÅŸihan’ın hoÅŸ görüsünün yansıdığı bir günü yine canı gönülden yaşıyoruz. Buradan emeÄŸi geçen herkese teÅŸekkür ediyorum” dedi.
HEP BERABERİZ
YahÅŸihan Kaymakamı Ender Faruk UzunoÄŸlu ise, “Millet bilinciyle birlik ve beraberliÄŸimizi saÄŸlayan bazı kavramlar vardır. Türk milleti olarak sevinçte ve kederde bir arada olduÄŸumuzu gösterdiÄŸimiz günlerden bir tanesidir. Acıda, mutlulukta yaÅŸasak her zaman bir arada olmamızı gösteren önemli sembollerden bir tanesidir. Türk milleti olarak baktığımız zaman üzerinden çeÅŸitli badireler yaÅŸamız ama yaÅŸanılan bu badirelere karşın birlik ve beraberliÄŸini bozmayan bir millet oluÅŸumuzu asla bozmadık” ÅŸeklinde konuÅŸtu.
YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış 'İLK YORUMU SEN YAP'
Bunlar da ilginizi çekebilir






