En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Aşure etkinliği yapıldı

Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesinde dayanışma, bolluk ve bereketin sembolü olan aşure nedeniyle ‘Geleneksel Aşure Günü’ etkinliği düzenlendi.
Bu haber 272 kere okunmuş. 20.08.2021 Cuma 18:52

ETKİNLİK YAPILDI

Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesinde dayanışma, bolluk ve bereketin sembolü olan aşure nedeniyle ‘Geleneksel Aşure Günü’ etkinliği düzenlendi. Etkinlikte kazanlar içerisinde kaynatılan aşureler vatandaşlara ikram edilirken birlik ve beraberlik mesajı verildi. Bereket, bolluk, dayanışma, birlik ve beraberliğin sembolü olan aşure için Yahşihan ilçesinde her yıl geleneksel hale getirilen etkinlik bu yılda “Geleneksel Aşure Günü" adı altında Kilim 46 Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. İlçede bulunan bayanların eşliğinde yaklaşık 10 kazanda kaynatılan aşureler vatandaşlara ikram edilerek afiyetle yenildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, protokol konuşmalarıyla devam etti.

 

HOŞGÖRÜ YANSIMASI

Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz muharrem ayının milletimize, Türk İslam alemine dirlik, birlik ve sükunet getirmesini temenni ederek, bu ayın ruhuna ve manevi vecibelerine uygun bir şekilde nefes almayı diledi. Türkyılmaz, “Yahşihan’ın hoş görüsünün yansıdığı bir günü yine canı gönülden yaşıyoruz. Buradan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

HEP BERABERİZ

Yahşihan Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu ise, “Millet bilinciyle birlik ve beraberliğimizi sağlayan bazı kavramlar vardır. Türk milleti olarak sevinçte ve kederde bir arada olduğumuzu gösterdiğimiz günlerden bir tanesidir. Acıda, mutlulukta yaşasak her zaman bir arada olmamızı gösteren önemli sembollerden bir tanesidir. Türk milleti olarak baktığımız zaman üzerinden çeşitli badireler yaşamız ama yaşanılan bu badirelere karşın birlik ve beraberliğini bozmayan bir millet oluşumuzu asla bozmadık” şeklinde konuştu.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 9 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir