En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

ASKON açılışı yapıldı

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Kırıkkale şube açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği etkinlikte, ekonomik alanda önemli yatırım çalışmaları yapılacağı mesajları verildi.
Bu haber 404 kere okunmuş. 27.10.2019 Pazar 19:05

AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Kırıkkale şube açılışı Carmine otelde Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, AK Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen, MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, sivil toplum örgüt başkanları ve ASKON üyeleri katıldı.

 

YATIRIMLAR ÇOK ÖNEMLİ

Programda ilk söz alan ASKON Kırıkkale Şube Başkanı Timuçin Bağbaşı oldu. Bağbaşı, "Büyük bir aile olmaya devam ediyoruz. Amacınız sürekli üretim olacak. Kırıkkale silaha adını veren şehirdir. Yurt içi ve yurt dışında kullanılan mühimmatlar buradan gidiyor.  Kırıkkale yatırıma açık olması Ankara'ya yakın olması, limanlara yakın olması ve genç nüfusun olması gelişmesine neden oluyor. Kırıkkale'de ASKON  üyeleri ve iş adamları kardeşlerimiz var. Ben arkadaşlarımızı Kırıkkale'de yatırım yapamaya davet ediyorum'' dedi.

 

VALİ BİLGİLER VERDİ

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, ise Kırıkkale'de yaptıkları çalışmalarla ilgili katılımcıları bilgilendirdi. Sezer, "ASKON  İlimize bir değer katacaktır. Ben ilimizle bir kaç tespitim yapmak isterim. 43 ilin geçiş noktasında karayolu hava yolu ve deniz yoluna  yakın. 83 km Kızılırmak'ın aktığı ve yer altı kaynaklarının olduğu yer. Gelecek için güzel bir ilimiz, vatansever, milletine aşık. Her evimizde nerdeyse bir gaziniz bir şehidimiz var. Bunun yanında bir sanayi şehirliyiz. Sürekli gelişen bir şehiriz. Evlerde MKE'den emekli insanlarımız var. Hem üretimde hem cephede evlatlarımız savaş halinde.

 

SAVUNMA SANAYİİ AÇIKLAMASI

Halen bu kadar potansiyelimiz varken işkur'un öğününde neden kuyruklar var anlayabilmiş değilim. Başta şahsım olmak üzere Herkese büyük görevler düşüyor. 2023 hedefine en başta gideceğine inandığım bir Kırıkkale var. Bugün MKE yeni bir döneme giriyor. Kabuğunu kırarak yoluna devam edecek. Silah OSB'de büyük atılım oluşturuldu. 5 firmaya yer tasdik ettik. Çerikli'de yer tahsisi yaptık ve tuz rafinerisi  kuruluyor. Firmaları sürekli destekliyoruz. Bunu ben yapmıyorum burada bulunan herkesten fikir alıyoruz.

 

DİĞER YATIRIMLAR ANLATILDI

Savunma sanayi ile ilgili uzlaşma içerisindeyiz. İnsansız kara araçlarında fikir birliğine vardık. Tekn parkın daha çok geliştirmecisinin önünü açacağız. Bizim büyük turizm potansiyeline de sahibiz. Biz Kızılırmak'ın her şeyinden faydalanmamız lazım. Bir köy kuruyoruz Kırıkkale'nin geleneklerine uygun olarak. Çeşnigir bitmek üzere yüzde 60'lara yaklaştık. Yer altı kaynaklarımız çok iyi bununla ilgili sondaj çalışmalarımız devam edecek. Kırıkkale'nin kaderiyle ülkemizin kaderini bir görüyorum. Bu çalışmaları ortak birliktelikle harekat edelim yakın zaman da bir Kırıkkale daha oluşturacağız.  Buradan aldıkları ilhamla ASKON inşallah güzel atılımlara imza atar” dedi.

 

AYDIN KONUŞMA YAPTI

Son olarak ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın konuşmasını gerçekleştirdi. Aydın, "Kırıkkale'nin coğrafi alanı çok eski. Kırıkkale cumhuriyet tarihinde top ve mühimmat fabrikalarının temellerinin atılmasıyla Kırıkkale koca bir şehir haline gelmiş. Çevre illerden göç alarak zengin kültüre sahiptir. Askon olarak bu güzel şehirde yer almaktan  memnun olacağız” dedi.  Ayrıca Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON), Aylık Ekonomi Değerlendirme Toplantısı’nın 9. Kırıkkale'de gerçekleştirildi. Ekonomi raporunu açıklayan ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, merkez bankasının faiz kararını değerlendirdi, Suriye konusunda Türkiye’ye yönelik yaptırım tehdidinde bulunan kesimlere seslendi. Konuşmaların ardından plaket takdimi ve açılış kurdelesi kesildi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir