En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Aşılama başladı

Kırıkkale’de ilk koronavirüs aşısı yapılmaya başlandı. Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Murat Ağırtaş’a ilk aşı yapıldı. Kırıkkale'ye ilk etapta 5 Bin 200 adet aşı gönderildi.
Bu haber 1214 kere okunmuş. 14.01.2021 Perşembe 18:09

İLK AŞI YAPILDI

Kırıkkale Sağlık İl Müdürü Murat Ağırtaş aşının ardından açıklamada bulundu. Ağırtaş "İlimize aşılama kampanyası kapsamında ilk etapta 5200 adet aşı Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilmiştir. Aşılamanın uygulama şekli ve aşılamada öncelik sıralaması Bilim Kurulu tarafından belirlenmiştir. Uygulamanın ilk basamağında yer alan sağlık çalışanları ile aşılama hizmeti başlamış ve peyderpey yaşlı bakım evleri, engelli rehabilitasyon merkezleri ile koruma evlerinde kalanlara ve orada hizmet sunanlara, daha sonra da belirlenen sıraya göre diğer öncelikli gruplara dört hafta ara ile birer doz olmak üzere toplam iki doz olarak aşılama devam edecektir” dedi.

 

BİLGİ VERİLDİ

Ağırtaş, "Bütün Aile Sağlığı merkezleri ile Kamu, Özel ve Üniversite hastanelerimizde aşı yapılması için planlamalar yapılmıştır. Bu kapsamda Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinde 20, Keskin İlçe Devlet Hastanesinde 5, Üniversite hastanemizde 7, Özel hastanemizde 10 adet, diğer ilçe hastanelerimizde 1’er adet aşı odası hazırlanmıştır. Vatandaşlarımız, öncelik gruplarına göre kendilerine ayrılan aşıların yapılması için telefonlarına gelen SMS bildiriminden veya e-nabız sistemi üzerinden gelen bildirimden sonra Merkezi Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden aile hekimlerinden veya uygun bir kamu yada özel hastaneden randevu alarak aşılarını yaptırabileceklerdir, ayrıca vatandaşlarımız SMS ile ASI TC kimlik numarası ve TC kimlik seri numarasını birleşik olarak yazıp 2023 e kısa mesaj göndererek aşı öncelik durumunu öğrenebileceklerdir” dedi.

 

ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK

Ağırtaş, "Covid-19 aşısı aktif COVID-19 hastasına, COVID-19 hastalığını geçirmiş (PCR testi pozitif) kişilere ve aşının uygulanmasından önceki 10 gün içerisinde doğrulanmış bir COVID-19 vakasıyla temas etmiş kişilere ilk etapta uygulanmayacaktır. Aşı uygulaması için vatandaşlarımızın sağlık kuruluşlarına randevu alarak gitmeleri ve uygulama esnasında maske mesafe ve temizlik kurallarına mutlaka uymaları büyük önem arz etmektedir” diye konuştu.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 4 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir